Καθεστωτική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας - Νέα αγωγή στους εκπαιδευτικούς

Με μια ανακοίνωση βγαλμένη από άλλες εποχές, το υπουργείο Παιδείας ουσιαστικά προειδοποιεί πως θα έπρεπε να απαγορεύεται η απεργία και η αντίδραση για αλλαγή σε νόμους του κράτους που οι εργαζόμενοι πιστεύουν πως είναι άδικοι.

Καθεστωτική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας - Νέα αγωγή στους εκπαιδευτικούς
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Επιπλέον, τίθεται και πάλι το ζήτημα της εφαρμογής ή μη νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι η ΑΔΕΔΥ απεργεί ακριβώς για αυτό, δηλ. για την κατάργηση των ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου», τονίζει, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Παιδείας σε σημερινή ανακοίνωση καθώς η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε νέα αγωγή, η οποία λόγω κατεπείγοντος εκδικάζεται σήμερα και ζητά να κηρυχθεί παράνομη η νέα απεργία - αποχή κατά της αξιολόγησης.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται «Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό, αρκεί η κινητοποίηση να είναι νόμιμη και να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων».  


Σύγκρουση κυβέρνησης - εκπαιδευτικών για την αυτοαξιολόγηση: Τι πραγματικά συμβαίνει;

Εικόνες ντροπής: Απρόκλητη και σκληρή επίθεση των ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς (video - εικόνες)


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε αγωγή, η οποία λόγω κατεπείγοντος εκδικάζεται σήμερα, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η νέα αυτή πανομοιότυπη απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης.

Καταγγέλλει ότι πρόκειται για μεθόδευση, καθώς η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες.

Επιπλέον, τίθεται και πάλι το ζήτημα της εφαρμογής ή μη νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι η ΑΔΕΔΥ απεργεί ακριβώς για αυτό, δηλ. για την κατάργηση των ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου. 

Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή τους, και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άσκησε αντέφεση, ζητώντας την επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης, καθώς οι διαδικασίες αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη. Τη Δευτέρα 11/10 θα εκδικαστεί η εν λόγω έφεση.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό, αρκεί η κινητοποίηση να είναι νόμιμη και να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων, τονίζει το υπουργείο Παιδείας σε σχετική ανακοίνωση. 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ