Βαρουφάκης καταγγέλλει Ζάκενμπεργκ: «Κοντά τα χέρια από το όνομα του mέta»

Η αλλαγή της επωνυμίας της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Facebook σε Meta και οι μεγαλεπήβολες αλλαγές που ανακοίνωσε χθες (28/10) ο ιδρυτής Μαρκ Ζάκενμπεργκ, προκάλεσαν συζητήσεις σε όλο τον κόσμο σχετικά με το μέλλον του διαδικτυακού κολοσσού. Στην Ελλάδα, την παράσταση "κλέβουν" σήμερα οι αναρτήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, που κατηγορεί τον ιδρυτή του Facebook για... αντιγραφή.

Βαρουφάκης καταγγέλλει Ζάκενμπεργκ: «Κοντά τα χέρια από το όνομα του mέta»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Κοντά τα χέρια κ. Zuckerberg από το όνομα του mέta , του Κέντρου Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (https://metacpc.org). Εσείς μπορεί, πράγματι, να δουλεύετε για να γίνει πραγματικότητα ο δυστοπικός μετακαπιταλισμός. Τον Πολιτισμό όμως δεν θα τον αναγνωρίζατε ούτε στο ένα μέτρο», καταγγέλει ο Γιάνης Βαρουφάκης με ανάρτησή του στο Twitter.

Σε ένα ακόμα tweet, ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι η Facebook αντέγραψε και την ονομασία για το κρυπτονόμισμα αναφέροντας πως από Libra που ήταν αρχικά, έγινε Diem. 

«Πρώτα μετονόμασε το κρυπτονόμισμα της Facebook από Libra σε... DIEM και τώρα ο Zuckerberg μετονομάζει την Facebook σε META (για το ορίτζιναλ, εδώ: https://metacpc.org). To επόμενο στάδιο θα είναι να ενστερνιστεί και το σύνθημά μας "Για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα"».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ