Δηλώσεις - ντροπή: «Είναι δυνατόν να εξισώνουμε την Εκκλησία με το να πάει κόψει νύχια μια κυρία;» (video)

Το μπαράζ δηλώσεων του -άτυπου πρωθυπουργού- Άδωνη Γεωργιάδη για τα μέτρα της πανδημίας συνεχίζεται αμείωτο. Δηλώσεις - ντροπή για σύγχρονη Δυτική χώρα.

Δηλώσεις - ντροπή: «Είναι δυνατόν να εξισώνουμε την Εκκλησία με το να πάει κόψει νύχια μια κυρία;» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Πάει ένας που δεν έχει ράπιντ τεστ. Μπορείς να του απαγορεύσεις να μπει σε χώρο λατρείας -που είναι άσυλο για τους εγκληματίες από την αρχαία Ελλάδα- και να του πεις “δεν μπαίνεις”… Να μπει η αστυνομία στη λειτουργία;» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε, θεωρώντας αδιανόητο να γίνεται έλεγχος στην είσοδο της εκκλησίας, όπως θα γίνεται στα καταστήματα ή τις δημόσιες υπηρεσίες από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου.

«Είναι δυνατόν να λέμε σοβαρά ότι εξισώνουμε την ανάγκη του πιστού για θρησκευτική λατρεία, με το να πάει κόψει τα νύχια της και να φτιάξει τα μαλλιά της μια κυρία ή να αγοράσω εγώ παντελόνι; Η αξία της θρησκευτικής λατρείας και της ασκήσεως της λατρείας για τον πιστό, έχει την ίδια αξία στην Ελλάδα με το να κάνω ψώνια;», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και συνέχισε λέγοντας πως «η εκκλησία για τον πιστό είναι σοβαρή πνευματική τροφή. Αυτός που δεν πιστεύει, δεν το καταλαβαίνει».

«Οι παρεμβάσεις που ανακοινωθήκαν για τους ανεμβολίαστους είναι ανεφάρμοστες στην θρησκευτική λατρεία, όχι γιατί δεν θέλουμε, αλλά γιατί σεβόμαστε την αξία της θρησκείας», πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε περίπτωση που δεν καταλάβαμε τι ήθελε να πει.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ