Σοβαρή καταγγελία Κοτζιά κατά Τζανακόπουλου και ΣΥΡΙΖΑ

Καταγγελία για τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλο από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και επικεφαλής της πολιτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, Νίκο Κοτζιά.

Σοβαρή καταγγελία Κοτζιά κατά Τζανακόπουλου και ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Νίκος Κοτζιάς, με ανάρτησή του στο facebook, καταγγέλλει τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ για αποκλεισμό, κατηγορώντας τον ότι με προσωπική παρέμβαση ακύρωσε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης που τον είχε ως καλεσμένο ομιλητή.

Ο Νίκος Κοτζιάς καταγγέλλει στην ίδια ανάρτηση τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, πως «ακύρωσε συμφωνία σειράς παρατάξεων Δικηγόρων, για κοινή κάθοδο στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με ψηφοδέλτιο που συγκροτούνταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου, Πασοκογενείς, ΠΡΑΤΤΩ».

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ντρέπεται για μια τέτοια συμπεριφορά, που, επιπλέον, παραβιάζει και τους κανόνες συλλογικής λειτουργίας ενός δημοκρατικού-αριστερού κόμματος», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών. 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Κοτζιά στο Facebook:

«Ανάγκη για κοινές δράσεις και η απώλεια μέτρου:

Τέλη Οκτώβρη, η Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολις με παρακάλεσε να είμαι ομιλητής στις 1.12.21 σε εκδήλωσή της για την εξωτερική πολιτική, την οποία και αποδέχτηκα.

Σήμερα η ίδια οργάνωση μου ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκε η εκδήλωση μετά από ρητή εντολή του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλου, που μας “απαγόρευσε κάθε εκδήλωση με Κοτζιά, τον οποίον ούτε θέλει να βλέπει, ούτε να ακούει”.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ντρέπεται για μια τέτοια συμπεριφορά, που, επιπλέον, παραβιάζει και τους κανόνες συλλογικής λειτουργίας ενός δημοκρατικού-αριστερού κόμματος.

Πρόκειται για την δεύτερη προβληματική περίπτωση εντός ολίγων ημερών, αφού προηγούμενα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε συμφωνία σειράς παρατάξεων Δικηγόρων, για κοινή κάθοδο στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με ψηφοδέλτιο που συγκροτούνταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου, Πασοκογενείς, ΠΡΑΤΤΩ.

Της ακύρωσης προηγήθηκε και πάλι προσωπική παρέμβαση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλου.

Η αριστερά έχει γνωρίσει στην ιστορία της πολλούς τέτοιους αρνητές της συνεργασίας και των κοινών δράσεων.

Πάντα της έκαναν κακό με τη συμπεριφορά και τις επιλογές τους.

Τέλος, αυτή η παρέμβαση-εντολή του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει έκθετη την αξιωματική αντιπολίτευση αφού εμπόδισε να συγκροτηθεί ένα δημοκρατικό-προοδευτικό ψηφοδέλτιο του χώρου, στον με απόσταση μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της χώρας».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ