Μίνα Γκάγκα: «Σε λίγο θα πρέπει να διαλέξουμε αν θα νοσηλευθεί ασθενής με κορονοϊό ή με εγκεφαλικό»

Λες και είναι απλοί παρατηρητές εδώ και περίπου δύο χρόνια. Σα να κυβερνούν άλλοι.

Μίνα Γκάγκα: «Σε λίγο θα πρέπει να διαλέξουμε αν θα νοσηλευθεί ασθενής με κορονοϊό ή με εγκεφαλικό»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Αν αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα κορονοϊού, οι νοσηλείες και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, θα πρέπει σε λίγο να διαλέξουμε αν θα νοσηλευθεί ασθενής με κορονοϊό ή με εγκεφαλικό», δήλωσε απόλυτα κυνικά, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στον ΑΝΤ1.

«Είναι σαφές ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Όλοι ξέρουμε φίλους και γνωστούς που νοσούν. Έχουμε περισσότερα κρούσματα από ποτέ. Σήμερα όλοι μας ξέρουμε τους τρόπους ατομικής προστασίας, βασικότερος των οποίων είναι ο εμβολιασμός και πρέπει να τους ακολουθούμε. Αυτός που θέλει να παρακάμψει τα μέτρα, μπορεί. Αν θέλουν, μαζεύονται 20-30 φίλοι σε ένα σπίτι, χωρίς να τηρείται κανέναν μέτρο. Το θέμα είναι ο καθένας να τηρήσει τα μέτρα ατομικής προστασίας», συνέχισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, αποδίδοντας ξανά ατομική ευθύνη στους πολίτες.

Για τα μονοκλωνικά αντισώματα, η κ. Γκάγκα, δήλωσε: «Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι για ασθενείς που είναι στις πρώτες ημέρες νόσησης και χωρίς βαριά συμπτώματα, αλλά δεν προσφέρουν ούτε αυτά κάλυψη 100%. Το πρώτο ζητούμενο μας πρέπει να είναι η αυξημένη προσοχή και η αποφυγή να νοσήσουμε από κορονοϊό»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ