Μητσοτάκης σε καταστηματάρχες: «Πρέπει όλοι να γίνουμε αστυνόμοι της Υγείας»

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως η πολιτεία δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία και κάλεσε επιχειρηματίες και πολίτες να γίνουν οι ίδιοι «αστυνόμοι της δημόσιας Υγείας».

Μητσοτάκης σε καταστηματάρχες: «Πρέπει όλοι να γίνουμε αστυνόμοι της Υγείας»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Νομίζω ότι όλοι δεχόμαστε ότι δεν μπορεί σε κάθε κατάστημα ή σε κάθε cafe να υπάρχει και από ένας ελεγκτής όσο εξαιρετική δουλειά και αν κάνει η Ελληνική Αστυνομία, συνεπώς η υπόθεση της δημόσιας υγείας περνάει και στα δικά μας χέρια. Θα έλεγα ότι από ένα σημείο και πέρα γινόμαστε εμείς οι ίδιοι οι αστυνόμοι της υγείας μας κι εσείς οι προστάτες της υγείας των υπαλλήλων και των πελατών σας. Παράλληλα πιστεύω ότι έτσι υπερασπίζεστε και τη φήμη των επιχειρήσεων σας, γιατί θα ήταν ολέθριο από μία αμέλεια να στιγματιστούν ως εστίες μετάδοσης του κορονοϊού. Και ακριβώς γι’ αυτό τα γενικά μέτρα που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη που ουσιαστικά δεν διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους η έξαρση που βιώνουμε, αυτό το τέταρτο κύμα είναι κοινή και κοινοί είναι και οι τρόποι άμυνας», είπε ο πρωθυπουργός στους επαγγελματίες της εστίασης αποδίδοντας τους πλήρη "ατομική ευθύνη" για την τήρηση των μέτρων.

Ο πρωθυπουργός, αποδεικνύοντας πως δεν έχει καταλάβει σε τι κατάσταση βρίσκεται η οικονομία και τα καταστήματα, έκανε λόγο, απευθυνόμενος προς τους επαγγελματίες της εστίασης, για «μία μικρή αναστάτωση που δέχομαι ότι υπάρχει στη δουλειά σας».

Συγκεκριμένα, είπε: «Σε καμία περίπτωση, όμως, μία μικρή αναστάτωση που δέχομαι ότι υπάρχει στη δουλειά σας δεν μπορεί να συγκριθεί με το όφελος που προσφέρει στην αγορά και στη χώρα η τήρηση των υγειονομικών μέτρων και βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί και με την απόφασή μας να παραμείνουμε ανοιχτοί και να μείνουν ανοιχτές οι οικονομικές δραστηριότητες όλο αυτό το διάστημα με τους κανόνες που έχουμε θεσπίσει».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ