Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση για νομική καθιέρωση του όρου "Γυναικοκτονία"

Πρόταση για τη νομική καθιέρωση του όρου "γυναικοκτονία" καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με ανάρτησή του διερωτάται αν θα το ψηφίσουν οι βουλευτές και οι βουλεύτριες της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση για νομική καθιέρωση του όρου
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Στην χώρα που έχουμε μια γυναικοκτονία τον μήνα, η νομική καθιέρωση του όρου είναι αναγκαία ... Αλήθεια οι βουλευτές και οι βουλεύτριες της ΝΔ θα πουν όχι σε αυτή τη τροπολογία;», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην υπουργός Οικονομιας.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

«Στην χώρα που έχουμε μια γυναικοκτονία τον μήνα, η νομική καθιέρωση του όρου είναι αναγκαία. Για αυτό η κατάθεση σχετικής τροπολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το ελάχιστο που έπρεπε να γίνει. Κατά την γνώμη μου και το ίδιο το κείμενο της τροπολογίας απαντάει εξαιρετικά και σε όσους έχουν ακόμα αμφιβολίες για το τι είναι γυναικοκτονία:

"Η κρίση για τον χαρακτήρα του εγκλήματος ως γυναικοκτονίας, μπορεί να στηρίζεται στο ότι η πράξη, όπως προκύπτει από τις περιστάσεις πριν από την τέλεση ή κατά την τέλεσή της, περιλάμβανε σωματική βία ή απειλή σωματικής βίας ή παράνομη πράξη που προσέβαλε σοβαρά την αξιοπρέπεια της παθούσας ή πρόκληση τρόμου ή παρακολούθηση ή καταδίωξη ή παράνομη κατακράτηση με σκοπό τη ματαίωση επιλογών της ή τον εξαναγκασμό της σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή πράξης, που σύμφωνα με τις αντιλήψεις του δράστη όφειλε ως γυναίκα απέναντι στον ίδιο, στους οικείους του ή στο κοινωνικό σύνολο."

Αλήθεια οι βουλευτές και οι βουλεύτριες της ΝΔ θα πουν όχι σε αυτή τη τροπολογία;»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ