"Λίστα Πέτσα": Η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία - ντροπή που την αθωώνει αναδρομικά

Φωτογραφική τροπολογία -με αναδρομική μάλιστα ισχύ- ώστε να βγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη από το κάδρο των ευθυνών σχετικά με τη «Λίστα Πέτσα».

ΠΡΟΒΟΛΗ

Τροπολογία - πρόκληση που κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο νομιμοποιεί αναδρομικά τις οποιεσδήποτε ευθύνες για τη «Λίστα Πέτσα» και τις διαφημιστικές δαπάνες για την πανδημία που προκάλεσαν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Την προκλητική τροπολογία υπογράφουν «πρώτα ονόματα» και συγκεκριμένα οι: Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Χρήστος Σταϊκούρας, Θεόδωρος Σκυαλακάκης και Γιάννης Οικονόμου.

Η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στις διαφημιστικές εταιρείες να επιλέγουν οι ίδιες τα Μέσα πού θα καταχωρίσουν τις κρατικές διαφημίσεις, ώστε η κυβέρνηση να βγει απ’ το κάρο των ευθυνών, καθώς όπως έχει προβλεφθεί πως η αναδρομική ισχύς των άρθρων αρχίζει από την 1/1/2021.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία αναφέρει: «Οι εντολές ανάθεσης καταχώρισης δύναται να πραγματοποιούνται και από τους αναδόχους διαφημιστικών υπηρεσιών για λογαριασμό και κατ' εντολή της αναθέτουσας αρχής. Η εξόφληση των υπηρεσιών καταχώρισης πραγματοποιείται αποκλειστικά από τις αναθέτουσες αρχές σε συνέχεια των εντολών ανάθεσης του πρώτου εδαφίου και κατόπιν προσκόμισης όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών πληρωμής από το μέσο μετάδοσης καθώς και της βεβαίωσης καλής εκτέλεσης εκ μέρους του αναδόχου διαφημιστικών υπηρεσιών».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ