Ανακοίνωση της ΝΔ κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το... θάνατο του Κάρολου Παπούλια

Ευκαιρία για "αντιπολίτευση" στην Αξιωματική Αντιπολίτευση από την ΝΔ, ο θάνατος του Κάρολου Παπούλια.

Ανακοίνωση της ΝΔ κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το... θάνατο του Κάρολου Παπούλια
ΠΡΟΒΟΛΗ

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θάνατο του Κάρολου Παπούλια, εξαπέλυσε η ΝΔ που μάλιστα χαρακτηρίζει ως «μαύρες σελίδες του παρελθόντος», τις αντιδράσεις του κόσμου την περίοδο των σκληρών μνημονίων που προκάλεσαν ανθρωπιστική κρίση και βίαιη φτωχοποίηση. 

Μάλιστα, η ανακοίνωση της ΝΔ ξεκινάει με τη φράση: «η μέρα πένθους για την απώλεια μιας σημαντικής προσωπικότητας όπως ο Κάρολος Παπούλιας δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση...»

«Θα περιμέναμε λοιπόν από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον κ. Τσίπρα, παράλληλα με τα φιλόφρονα λόγια για τον εκλιπόντα και μια στοιχειώδη αυτοκριτική για μελανά περιστατικά όπως εκείνο τον Οκτώβριο του 2011 όταν τραμπούκοι ματαίωσαν την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη αποκαλώντας προδότη τον Κάρολο Παπούλια», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

H μέρα πένθους για την απώλεια μιας σημαντικής προσωπικότητας όπως ο Κάρολος Παπούλιας δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση. Προσφέρεται όμως για αναστοχασμό για τη στάση που κράτησε ο καθένας σε κρίσιμα γεγονότα που σημάδεψαν την πολιτική πορεία του.

Θα περιμέναμε λοιπόν από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον κ. Τσίπρα, παράλληλα με τα φιλόφρονα λόγια για τον εκλιπόντα και μια στοιχειώδη αυτοκριτική για μελανά περιστατικά όπως εκείνο τον Οκτώβριο του 2011 όταν τραμπούκοι ματαίωσαν την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη αποκαλώντας προδότη τον Κάρολο Παπούλια. Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έβλεπε στις απαράδεκτες ενέργειές τους “μια αυθόρμητη λαϊκή εκδήλωση ιερής αγανάκτησης και οργής αντάξια των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας για εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία”.

Τα λόγια αυτοκριτικής δεν αποτελούν μόνο μια οφειλή σε εκείνον που έφυγε. Θα ήταν και μια δέσμευση ότι μαύρες σελίδες του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ