Συρίγος: Αν οι καθαρίστριες θέλουν να δουλέψουν, να φτιάξουν εταιρεία με 40.000 ευρώ

Την απίστευτη πρόταση να συστήσουν 90 καθαρίστριες δική τους Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία και να καταβάλλουν εγγύηση ύψους 40.000 ευρώ προκειμένου να μπορέσουν να εργαστούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, έκανε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Αγγελος Συρίγος!

 

Συρίγος: Αν οι καθαρίστριες θέλουν να δουλέψουν, να φτιάξουν εταιρεία με 40.000 ευρώ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η πρόταση του κ. Συρίγου διατυπώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια απάντησης που έδωσε ο υφυπουργός στη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σια Αναγνωστοπούλου, η οποία ζητούσε νομοθετική ρύθμιση για την άμεση προκήρυξη 90 θέσεων καθαριότητας στο πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο κ. Συρίγος λοιπόν, αφού εξήγησε ότι αυτό δεν γίνεται επειδή βάσει του άρθρου 38 του ν. 4765/2021 δεν προβλέπεται να μπορεί η διάρκεια προσλήψεως να υπερβαίνει τους οκτώ μήνες μέσα σε χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών και δεν  μπορεί να υπάρχει παράταση ή σύναψη νέας σύμβασης, ανέφερε την πρόταση που έκανε ο ίδιος στις καθαρίστριες:

«Συνομίλησα με τις συγκεκριμένες κυρίες επανειλημμένως, όπως σας είπα, και τους κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις. Θεώρησα -και μπορώ να το πω πλέον δημοσίως- ότι  μία από τις λύσεις θα ήταν να μπορέσουν να φτιάξουν μία δική τους ΙΚΕ και να κατέβουν στον διαγωνισμό. Μου έθεσαν θέμα για το πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην εγγύηση η οποία απαιτείται. Επιβεβαίωσα ότι η εγγύηση ήταν κάτω των 40.000 ευρώ και με δεδομένο ότι μιλάμε για ενενήντα γυναίκες, θα μπορούσε να μαζευτεί αυτό το ποσό»,  είπε.

«Κύριε Υπουργέ, δεν ξέρετε καθόλου την κοινωνική κατάσταση. Καθαρίστριες να μαζέψουν 40.000 ευρώ;», του απάντησε η κ.Αναγνωστοπούλου, για να απαντήσει ο υφυπουργός Παιδείας «Εγώ εκείνο το οποίο σας μεταφέρω είναι πώς λειτουργεί το σύστημα»...

Το σύστημα δηλαδή λειτουργεί προτείνοντας στις καθαρίστριες να συστήσουν εταιρεία και να κατέβουν σε διαγωνισμό προκειμένου να μη χάσουν τις δουλειές τους.


πηγη: alfavita.gr

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ