Κακοστημένη παράσταση Μενδώνη: «Ο Λιγνάδης εξαπάτησε εμένα και τον πρωθυπουργό - «Δεν τον γνωρίζαμε προσωπικά»

Στεγνό "καθάρισμα" του Δημήτρη Λιγνάδη και αποποίηση κάθε πολιτικής ευθύνης από τους υπεύθυνους της τοποθέτησής του ως καλλιτεχνικού Διευθυντή του μεγαλύτερου κρατικού θεάτρου της χώρας, περιείχε η σημερινή Συνέντευξη Τύπου της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Κακοστημένη παράσταση Μενδώνη: «Ο Λιγνάδης εξαπάτησε εμένα και τον πρωθυπουργό - «Δεν τον γνωρίζαμε προσωπικά»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δεν έχει προηγούμενο το "έργο" που ανέβηκε σήμερα στη Συνέντευξη Τύπου της Λίνας Μενδώνη σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη.
Η υπουργός Πολιτισμού, όχι μόνο αποποιήθηκε κάθε πολιτική ευθύνη για την τοποθέτηση του Δημήτρη Λιγνάδη ως καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, αλλά έφτασε στο σημείο να δηλώσει πως ο "γνωστός σκηνοθέτης - ηθοποιός" εξαπάτησε με την υποκριτική του τέχνη, την ίδια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένιωσε επίσης την ανάγκη να τονίσει πως ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν είναι προσωπικός της φίλος ούτε της ίδιας ούτε του πρωθυπουργού.
Εδώ να τονίσουμε πως η κ. Μενδώνη αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη συνέντευξη του Νίκου Σ. στη Ναταλί Χατζηαντωνίου και το 2020mag.gr, που πυροδότησε τις εξελίξεις και την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης δικός μου προσωπικός φίλος δεν υπήρξε ποτέ. Είχαμε μια τηλεφωνική συνομιλία το 2014 και τον ξαναείδα όπως οι περισσότεροι στην παράστασή του το 2018 όπου τον συνεχάρη και τίποτε περισσότερο... Ακούγονται ψέμματα,και διαστρεβλώσεις. Κάποιοι απομονώνουν φράσεις για να δημιουργήσουν fake news. Ακούστηκε ότι ο Λιγνάδης είναι προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού και του έκανε και μαθήματα ορθοφωνίας. Ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τον κ. Λιγνάδη προσωπικά, αυτά προκύπτουν από κάποιους που έχουν την ανάγκη για μυθεύματα», δήλωσε η Λίνα Μενδώνη.

«Με εξαπάτησε με βαθιά υποκριτική τέχνη»

Στο αποκλειστικό θέμα του 2020mag.gr που πυροδότησε τις εξελίξεις με την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, αναφέρθηκε η Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας πως ο πρώην καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, που η ίδια διόρισε την εξαπάτησε με την υποκριτική του Τέχνη.

«Από την στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε. Με βαθιά υποκριτική τέχνη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά. Ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν. Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για την ανάρμοστη δράση του αυτός εξακολουθούσε να επιμένει. Όταν παραιτήθηκε, ήταν μετά την συνέντευξη του Ν.Σ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει

Στη συνέχεια η υπουργός Πολιτισμού, έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση επειδή πρωταγωνήστρια στην πρόσφατη παράσταση "Πέρσες" που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης (και που ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε στρατιωτικό ελικόπτερο για να μεταβεί από την Αντίπαρο και να την παρακολουθήσει στην Επίδαυρο), πρωταγωνίστρια του ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Λυδία Κονιόρδου.
«Τότε δεν είδα ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα», δήλωσε με χαρακτηριστική σοβαρότητα η Λινα Μενδώνη.

Δεν γνωρίζαμε άρα δεν έχουμε καμία πολιτική ευθύνη

Σε ερώτηση της Ναταλί Χατζηαντωνίου, αρχισυντάκτριας Πολιτιστικού ρεπορτάζ του 2020mag.gr, σχετικά με το αν υπάρχει πολιτική ευθύνη, η υπουργός Πολιτισμού, απάντησε χωρίς δισταγμό: «Δεν είχαμε καμία γραπτή καταγγελία»

«Πώς γίνεται να υπάρχει πολιτική ευθύνη όταν δεν γνωρίζαμε; Η σημερινή πολιτική ηγεσία δεν γνώριζε τίποτα για αυτά όλα, τα οποία αφορούν στην προσωπική ζωή του Δημήτρη Λιγνάδη, τα οποία είναι καταδικαστέα και αποτρόπαια. Ποιος θα ήταν τόσο αφελής ώστε να τον τοποθετήσει στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή αν γνώριζε; Ούτε στο Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου δεν γνώριζαν. Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει καμία καταγεγγραμένη αναφορά σε παλιά πρακτικά και αν υπήρχε, αυτό θα το έπρεπε να το γνωρίζουν στο Εθνικό Θέατρο και να υπάρχει κάπου στο αρχείο του ΥΠΠΟΑ. Δεν έχω ψάξει βέβαια το αρχείο, δεν είναι η δουλειά μου, αλλά από όσο ξέρω δεν υπάρχει τέτοιου είδους γραπτή καταγγελία», δήλωσε η κ. Μενδώνη.

Σε ερώτηση σχετικά με το hashtag που κυκλοφορεί στα social media και το οποίο υιοθετούν και πολλοί καλλιτέχνες που ζητούν την παραίτησή της, η υπουργός Πολιτισμού καταφέρθηκε κατά των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και των χρηστών τους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα social media δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα αλλά δημιουργούν πραγματικότητα. Ο καθείς μπορεί να εκφράζεται με όποιον τρόπο θεωρεί ότι είναι πρόσφορος για τον ίδιο».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ