Νέα Σμύρνη: Το «Βατερλό» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Στις 7 Ιουλίου του 2019 η Νέα Δημοκρατία εξελέγη πανηγυρικά έχοντας ως σημαία το «δόγμα νόμος και τάξη» και υποσχόμενη «πάταξη της ανομίας». Σήμερα 9 Μαρτίου 2021 οι εικόνες που έρχονται από τη Νέα Σμύρνη πιστοποιούν την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τη χρεοκοπία του δόγματος «νόμος και τάξη». Συνιστούν δε πολιτικό Βατερλό για τον άνθρωπο που παρουσιάστηκε ως βασικός εκφραστής της σιδηράς επιβολής του Νόμου: Τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Νέα Σμύρνη: Το «Βατερλό» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Αρκεί η απλή καταγραφή των γεγονότων για να αναδειχτεί πέραν πάσης αμφιβολίας η εκτίμηση για «Βατερλό Χρυσοχοΐδη».

Συνοπτικά:
1. Την Κυριακή βλέπουμε μέσω των social media αστυνομικό να ξυλοκοπεί πολίτη χωρίς να έχει δοθεί καμία αφορμή. Η κατακραυγή είναι γενική και μόνο τα 0,60 της Ομάδας Αλήθειας μένουν να υπερασπίζονται τα ανυπεράσπιστα.

2. Σήμερα κι εν μέσω πανδημίας, στη Νέα Σμύρνη πραγματοποιήθηκε μια από τις πιο μαζικές διαδηλώσεις που έχουν γίνει ποτέ σε αυτή τη γειτονιά. Κανένα κόμμα, καμιά οργάνωση, κανένα σωματείο δεν μπορεί στις μέρες μας να κατεβάσει τόσο κόσμο σε μια γειτονιά. Η μαζικότητα αυτή, αποτελεί έκφραση της γενικευμένης αγανάκτησης για την κατασταλτική μανία της κυβέρνησης. Αγανάκτηση που είναι ιδιαίτερα ορατή στη νεολαία.

3. Έχω την αίσθηση ότι μια ήσυχη μεσοαστική γειτονιά σαν την Νέα Σμύρνη, δεν πρέπει να έχει δει ποτέ της τέτοιας έκτασης και τέτοιας έντασης επεισόδια.

4. Στο επιχειρησιακό πεδίο η αστυνομία φάνηκε να μην μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση, όπως δείχνουν οι εικόνες της ομάδας Δράση να υποχωρεί, καθώς και ο τραυματισμός αστυνομικών, οι οποίοι (ευτυχώς) δεν ήταν τόσο σοβαροί όσο αναφέρθηκε αρχικά.

5. Για μια ακόμα φορά, είναι αρκετές οι αναφορές για αναίτια αστυνομική βία κατά διαδηλωτών.


Εν κατακλείδι, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υποσχέθηκε νόμο και τάξη, έφερε χάος και αταξία, ακόμα και σε μια γειτονιά όπως η Νέα Σμύρνη που δεν είχε δει ζήσει ποτέ τέτοια γεγονότα.
Αντί να εντείνει το «αίσθημα ασφάλειας» όπως υποσχόταν, παρόξυνε την ανασφάλεια των πολιτών, συνδέοντάς την μάλιστα με την αστυνομία.
Αντί να περιορίσει τη βία, έφερε περισσότερη βία τόσο από την αστυνομία όσο και από τη νεολαία.
Αντί να φέρει την ηρεμία και την ομόνοια, έφερε το διχασμό και το μίσος.

Σπανίως στην πολιτική ιστορία ένας πολιτικός έχει αποτύχει τόσο πολύ όσο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αποτυχία που χρεώνεται εξίσου ο πολιτικός προϊστάμενός του.
Είναι ώρα να μπει τέλος στη λογική του αυταρχισμού.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ