Νέα Φιλαδέλφεια: Δολοφονική επίθεση από χούλιγκαν

Ένα παλιό (και πολύ κακό) σκηνικό φαίνεται ότι αναβιώνει στη Νέα Φιλαδέλφεια: Οι δολοφονικές επιθέσεις χούλιγκαν εναντίον όσων δεν είναι αρεστοί.

Νέα Φιλαδέλφεια: Δολοφονική επίθεση από χούλιγκαν
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την περασμένη Πέμπτη ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, Κώστας Τομπούλογλου, δέχτηκε δολοφονική επίθεση με λοστό στο κεφάλι κοντά στο σπίτι του. Ο κ. Τομπούλογλου διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δύο κουκουλοφόροι που του επιτέθηκαν, φώναζαν συνθήματα υπέρ της ΑΕΚ.


Ο Κώστας Τομπούλογλου είναι αδερφός του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χάρη Τομπούλογλου. Το προηγούμενο διάστημα είχαν εμφανιστεί δημοσιεύματα εναντίον του Χάρη Τομπούλογλου για τη στάση αναφορικά με την παραχώρηση επιπλέον έκτασης από το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.


Σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη στο Δήμο Νέα Φιλαδέλφειας Ομάδα Αυτόνομης Παρέμβασης αναφέρει μεταξύ άλλων:


«Δηλώνουμε σοκαρισμένοι και σοκαρισμένες από τη δολοφονική επίθεση εναντίον Δημοτικού Συμβούλου της συντηρητικής παράταξης του οποίου ο αδερφός εξέφρασε γνώμη υπέρ του Άλσους για αλλαγές που προτάθηκαν από τη διοίκηση του Δήμου και με τις οποίες, διαφώνησε. Η στάση του αυτή μάλλον δεν άρεσε. Η ιστορία έχει μεγάλο, γνωστό και βίαιο παρελθόν που κρατάει χρόνια και στο οποίο δε θα σταθούμε.
Στο πολύ πρόσφατο όμως παρελθόν υπήρξαν απειλές εναντίον εργαζομένων γιατί έκαναν τη δουλειά τους που προβλέπονταν από το νόμο πάλι σε υπόθεση που σχετίζεται με το Άλσος και το γήπεδο. Σήμερα φτάσαμε σε δολοφονική απόπειρα με στόχο την εκ νέου τρομοκράτηση προκειμένου να υποκύψουν όλοι και όλες. Ζοφερό το μέλλον αν επικρατήσει αυτή η «πολιτική», για την οποία «πολιτική» γεμάτη βία και θύματα δεν είναι άμοιρη ευθυνών ούτε η τωρινή κυβέρνηση, ούτε η προηγούμενη.»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ