Μπαλάκια πέρα - δώθε

Παλιά στα κόμικ, όταν ο ήρωας της ιστορίας ήθελε να βρίσει, να κράξει κάποιον ή να εκφράσει την απόγνωσή του, άρθρωνε μέσα στο συννεφάκι του, μία ακατάληπτη ακολουθία τυπογραφικών συμβόλων. Αφήνοντας έτσι στη φαντασία του αναγνώστη, την ελευθερία να σχηματίσει τον δικό του προσωπικό αφορισμό για τα τεκταινόμενα.
Από σήμερα και σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα αποδομούμε τα σύμβολα αυτά, μετατρέποντάς τα σε ψηφιακά βραβεία για ό,τι μας εντυπωσίασε στα social media.

Μπαλάκια πέρα - δώθε

[shift + 1] ! Το θαυμαστικό της ημέρας

Το πρώτο τεράστιο "θαυμαστικό της ημέρας" πηγαίνει δικαιωματικά στο άθλημα του τένις. Το άθλημα του ευθυνόφοβου. Το σπορ στο οποίο, για τρεις ώρες, ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλον. Στο παρακάτω video μπορούμε να δούμε το πιο πρόσφατο παράδειγμα ευθυνοφοβίας, με πρωταγωνιστή τον Στέφανο Τσιτσιπά, στη μεγάλη του νίκη - ανατροπή, σε βάρος του Ισπανού Ράφα Ναδάλ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 2020mag.gr, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, θα ανακοινώσει σε λίγες μέρες τη θέσπιση ενός νέου τουρνουά, του Ελληνικού Open. Σε αυτό, θα μπορούν να παίρνουν μέρος μόνο ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες διαχείρισης κρίσεων, οι οποίες θα πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών για ό,τι προκύπτει στην ελληνική επικράτεια και νικήτρια θα αναδεικνύεται αυτή που δεν θα παραιτείται τελικώς ο διευθύνων σύμβουλός της ή ο αρμόδιος υπουργός.

[Shift + 2] @ Το παπάκι της ημέρας

Αυτό που ψάχνουμε πολλές φορές στο twitter είναι υπεύθυνες απαντήσεις. Αυτό που θέλουμε είναι accounts που βγαίνουν μπροστά και δίνουν λύσεις στα προβλήματα που ούτε η ίδια η πολιτεία δεν μπορεί να δώσει.
Για αυτές ακριβώς τις υπηρεσίες, απονέμουμε το βραβείο "το παπάκι της ημέρας" στον άνθρωπο που ξεδιάλυνε το τοπίο για το θέμα των πεσμένων δέντρων και των καλωδίων.

Γιατί, όταν το δέντρο δεν πάει στο καλώδιο, πάει το καλώδιο στο δέντρο.

[Shift + 3] # Tο hashtag της ημέρας

Το βραβείο hashtag της ημέρας κερδίζει ο ΔΕΔΔΗΕ. Ο Διαχειριστής Εθνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα στο twitter, τρεντάροντας στη δεύτερη θέση καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, αποδεικνύοντας ότι μπορεί 250.000 να μην είχαν ρεύμα στα σπίτια τους, αλλά τουλάχιστον αυτός, είχε "ρεύμα" στα social media.

[Shift + 4] $ Όλα τα λεφτά

Το πρώτο βραβείο "Όλα τα λεφτά" απονέμεται στην πιο ετεροχρονισμένη ανάρτηση, ιστορικά μιλώντας.
Ο Κλέων ήταν Αθηναίος στρατηγός κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Ήταν ο πρώτος επιφανής αντιπρόσωπος της εμπορικής τάξης στην Αθηναϊκή πολιτική, αν και ο ίδιος ήταν αριστοκράτης. Οι σύγχρονοί του Θουκυδίδης και Αριστοφάνης τον αναπαριστούν ως πολεμοκάπηλο δημαγωγό.
Ο Κλέων ήρθε αρχικά στο προσκήνιο ως αντίπαλος του Περικλή στα τέλη της δεκαετίας του 430 με την αντίθεσή του στη στρατηγική του Περικλή να αρνείται τη μάχη εναντίον των εισβολέων της Πελοποννησιακής Συμμαχίας. Κατά το 430 π.Χ. μετά την ανεπιτυχή εκστρατεία του Περικλή στην Πελοπόννησο, και όταν την πόλη έπληξε ο μεγάλος λοιμός, ο Κλέων ήταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην εξουσία του Περικλή. Εκείνη την περίοδο, ο Κλέων κατηγορούσε τον Περικλή για κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος, με αποτέλεσμα ο Περικλής να βρεθεί ένοχος και να απομακρυνθεί από το αξίωμά του. Αυτό όμως ήταν πρόσκαιρο, και ο Περικλής αποκαταστάθηκε στην εξουσία.
Εδώ μπορείτε να δείτε το tweet της μετεμψύχωσης του Κλέωνα.

[Shift + 5] % Το γκάλοπ της ημέρας

Πάρτε μέρος και "αλλοιώστε" το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που βλέπετε από κάτω.
Από την κακοκαιρία "Μήδεια", στα social media, ένα γκάλοπ δρόμος.
Αλήθεια, τα δέντρα ψήφισαν ή ψόφησαν;

[Shift + 6] ^ Το καπελάκι γενεθλίων

Σε αυτήν την κατηγορία, γιορτάζουμε το γενέθλιο της ημέρας, με τη βοήθεια της σελίδας @sanshmera47.
Σαν σήμερα λοιπόν, 18 Φεβρουαρίου 1978, γεννιέται ο Πάνος Καλίδης, Έλληνας τραγουδιστής.
Έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στο τηλεπαιχνίδι Survivor.
Εδώ, λίγο πριν ξεκινήσει το συμβούλιο του νησιού.

[Shift + 7] & Το αχώριστο ζευγάρι της ημέρας

Το βραβείο "Αχώριστο ζευγάρι της ημέρας" απονέμεται ταυτόχρονα στον Στέφανο Τσιτσιπά και την αλυσίδα καταστημάτων Harrods. Όταν δύο έννοιες είναι αχώριστες, περπατάνε χέρι - χέρι και στα trends του twitter.

[Shift + 8] * Ο αστερίσκος της ημέρας

Και κάπου εδώ, κλείνουμε για σήμερα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο 2020mag.gr για τη φιλοξενία.
Σαν πρώτο αστερίσκο σε αυτήν τη στήλη, θα ήθελα να επαναλάβω την επικεφαλίδα αυτού του site:
Πίστεψε στα μάτια σου!

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.