Ο συνήγορος του Πολίτη

Παλιά στα κόμικ, όταν ο ήρωας της ιστορίας ήθελε να βρίσει, να κράξει κάποιον ή να εκφράσει την απόγνωσή του, άρθρωνε μέσα στο συννεφάκι του, μία ακατάληπτη ακολουθία τυπογραφικών συμβόλων. Αφήνοντας έτσι στη φαντασία του αναγνώστη, την ελευθερία να σχηματίσει τον δικό του προσωπικό αφορισμό για τα τεκταινόμενα.
Πάμε να δούμε παρέα, οκτώ τέτοιες στιγμές από τη χθεσινή μέρα.

Ο συνήγορος του Πολίτη

[shift + 1] ! Το θαυμαστικό της ημέρας

Το θαυμαστικό της ημέρας πηγαίνει στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος δήλωσε:
«Προσευχόμαστε να λειτουργήσει η οικονομία, με ασφάλεια, το συντομότερο δυνατό».
Πριν χρόνια έλεγα ένα αστείο στις παραστάσεις που πήγαινε κάπως έτσι:
«Τα οικονομικά είναι σαν τη θεολογία, όταν έχεις ένα πρόβλημα, κάνεις τον σταυρό σου και απλά περιμένεις να λυθεί από μόνο του»
Τον λες και κλέφτη αστείων τον Σταϊκούρα.
H χώρα μας παράγει περίπου 100 με 150 οικονομολόγους τον χρόνο μέσα από τις αντίστοιχες σχολές. Παρόλα αυτά, έχει μία από τις χειρότερες οικονομίες παγκοσμίως. Ταυτόχρονα, σχεδόν το σύνολο αυτών των οικονομολόγων, είναι είτε άνεργο είτε απασχολείται σε άλλα πόστα της παραγωγικής διαδικασίας.
Ο μόνος τρόπος να βοηθήσουν τόσοι πολλοί άνεργοι οικονομολόγοι την οικονομία της χώρας είναι να περικυκλώσουν το δημόσιο χρέος.
Και να αρχίσουν να τραγουδάνε:
"Αν όλα τα παιδιά της γης
πιάναν γερά τα χέρια
ο Σμιθ κι ο Κέηνς στη σειρά
και στήνανε χορό
Το χρέος θα γινότανε
πολύ πολύ μεγάλο
κι ολόκληρη τη γη μας
θ' αγκάλιαζε θαρρώ."
Που δεν το λες και άσχημη ανάλυση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ειδικά από Έλληνα οικονομολόγο.

[Shift + 2] @ Το παπάκι της ημέρας

Το σημερινό παπάκι της ημέρας πηγαίνει στη σελίδα Lobonium. Το αιχμηρό πενάκι του κίτρινου κοπρόσκυλου παρουσιάζει στιγμές της επικαιρότητας με μοναδικό στυλ.

[Shift + 3] # Tο hashtag της ημέρας

Το βραβείο απονέμεται στην αναποφασιστικότητα του ελληνικού twitter να καταλήξει σε μία και μόνο μία τυπογραφική διατύπωση για τον ίδιο σκοπό.
Είναι #BoycottGreekMedia ή #BoycotGreekMedia;
Στην αναζήτηση για την αλήθεια, η σελίδα μας δίνει τη δική της απάντηση.

[Shift + 4] $ Όλα τα λεφτά

Όλα τα λεφτά για τη μεγάλη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στα social media, για το αν ο Συνήγορος του Πολίτη, είναι άνθρωπος ή θεσμός. Η απάντηση της στήλης είναι αποκαλυπτική:
Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΡΝΑ ΔΡΑΚΟΥ!

[Shift + 5] % Το γκάλοπ της ημέρας

Πάρτε μέρος και "αλλοιώστε" το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που βλέπετε από κάτω.

[Shift + 6] ^ Το καπελάκι γενεθλίων

Σε αυτήν την κατηγορία, γιορτάζουμε το γενέθλιο της ημέρας, με τη βοήθεια της σελίδας @sanshmera47.
Σαν σήμερα λοιπόν, 13 Μαρτίου 1930 - Η είδηση για την ανακάλυψη του Πλούτωνα τηλεγραφείται στο Αστεροσκοπείο του Χάρβαρντ.
Στη συνέχεια βρέθηκε ότι ο πλανήτης είχε φωτογραφηθεί, χωρίς να έχει αναγνωριστεί ως πλανήτης, από το Πέρσιβαλ Λόουελ τις 19 Μαρτίου 1915, ενώ η παλαιότερη φωτογραφία του Πλούτωνα χρονολογείται από τις 20 Αυγούστου 1909 και λήφθηκε από το Αστεροσκοπείο Γιέρκς.

[Shift + 7] & Το αχώριστο ζευγάρι της ημέρας

Το βραβείο "Αχώριστο ζευγάρι της ημέρας" απονέμεται στον ανυπέρβλητο συνδυασμό λαγάνας και ταραμοσαλάτας. Μέρες που είναι, ας μιλήσουμε για φαγητό.
Η στήλη πέρα από το συγκεκριμένο βραβείο, θα ήθελε να απονείμει στον ταραμά, τον τίτλο της "Μερέντας του αλμυρού".

[Shift + 8] * Ο αστερίσκος της ημέρας

Σας αφήνω με το μικρό bonus επεισόδιο του stand-up κωμικού Παναγιώτη Χατζή, της σειράς Θεωρίες, στην οποία ασχολείται με θεωρίες συνωμοσίας και μη.
Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, κατεβαίνει σε πορεία με την Γκου, την αυτόματη φωνή τεχνητής νοημοσύνης της Google και την γλιτώνει παρά τρίχα από την αστυνομική βία.

Τα λέμε!

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.