ΘΕΜΑΤΑ

Εκατόν τριάντα δυο (132) κορυφαίες προσωπικότητες, που συνιστούν μία υπερκομματική ομάδα επιστημόνων, ιστορικών, αρχιτεκτόνων, καλλιτεχνών, διαμαρτύρονται ηχηρά για τον τρόπο με τον οποίο, το Υπουργείο Πολιτισμού έχει αντιμετωπίσει το θέμα των διαστρώσεων στην Ακρόπολη.

«Σε τελείως ανθρώπινο επίπεδο, αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είναι ράκος», είχε δηλώσει σε Δελτίο του ΣΚΑΙ -κατά τη διάρκεια της δίκης της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης- ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, ενώ προηγουμένως είχε χαρακτηρίσει την Μάγδα Φύσσα, «λυτή»

«Ως Απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων καταγγέλλουμε κάθε αρμόδιο καθηγητή/τρια ή υπεύθυνο/η που συγκάλυψε γεγονότα και δεν προστάτευσε, με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του, τους μαθητές και τις μαθήτριες. Θέλουμε να γίνει κατανοητό πως δεν αναφερόμαστε σε μεμονωμένα γεγονότα μιας συγκεκριμένης περιόδου, αλλά σε μια διαχρονική νοοτροπία κάποιων· στην παντελή έλλειψη παιδαγωγικών ορίων ορισμένων εκπαιδευτικών, που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με τις πρακτικές ενός προστατευμένου σχολικού περιβάλλοντος», αναφέρουν στην επιστολή - "βόμβα", προς την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία του Γιώργου Μπαμπινιώτη, 285 απόφοιτοι Αρσακείων Σχολείων..

«Πανικός και απόπειρα συγκάλυψης στα Αρσάκεια: Υποχρεώνουν τους εκπαιδευτικούς να υπογράψουν κείμενο με το οποίο χαρακτηρίζονται «ψευδολογίες» οι μαρτυρίες των θυμάτων κακοποίησης!» ήταν η καταγγελία που δημοσιοποίησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) και αφορά τα Αρσάκεια Σχολεία.

Η άβολη πρεμιέρα της νέας κανονικότητας

 

Ενώ ο σκοπός του κειμένου είναι να καταδικάσει την προχθεσινή αστυνομική καταστολή και τα θλιβερά, ανοίκεια, για ένα πανεπιστημιακό campus, γεγονότα, θεωρώ χρήσιμο να εστιάσουμε στο υποβόσκον επίδικο: στο δημοκρατικό Πανεπιστήμιο.


Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να είναι μόλις 5 μήνες στην εξουσία, το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ), με το οποίο ο πρωθυπουργός διατηρεί πολύ στενές σχέσεις, έδωσε τον Δεκέμβριο του 2019 τα βραβεία "Προμηθέας". 

Ένα πρωτοφανές μπαράζ σχολίων σε -άσχετη- σημερινή ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας στο facebook.

Επώνυμοι και απλοί χρήστες ζητούν από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να παρέμβη έστω και την τελευταία στιγμή, με μια δήλωση για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κρέμεται από μια κλωστή.

Οι διαχειριστές της σελίδας, δυστυχώς, σβήνουν συνεχώς σχόλια.

Στις 12 Νοεμβρίου του 2019 ο Βασίλης Τοκάκης διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο και στις 18 Νοεμβρίου χειρουργήθηκε για πρώτη φορά. Αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της ζωής στο όριο. Αυτή είναι η ιστορία μιας μάχης. Το βιβλίο του "΄Ανοιξη μυαλού" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books θα σε κάνει να δεις τη ζωή σου με άλλη ματιά.

Για "παρέλαση" ανήλικων παιδιών στο διαμέρισμα του Δημήτρη Λιγνάδη, κάνουν λόγω γείτονες που διέμεναν στην ίδια πολυκατοικία με τον γνωστό σκηνοθέτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Η ηθική μας δικαίωση είναι η φωνή των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται.

©2021 20/20 Μag
 - 
Created by: Antonis Papavomvolakis - Developed by: codica
"