Θέματα

Βήμα βήμα το χρονικό της αποφυλάκισης του δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Γιώργος Θαλάσσης, δάσκαλος Α. Γρηγορόπουλου: «Τον παρουσίασαν σαν σαν έναν πάρα πολύ έντιμο, έναν ενάρετο βίο, και πως η δολοφονία αυτή ήταν μια παραφωνία - Μόλις ολοκλήρωσαν οι συνήγοροι ζήτησε τον λόγο ο εισαγγελέας αλλά η πρόεδρος αρνήθηκε».

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη, σε σκηνοθεσία/σενάριο και Α' Ανδρικό ρόλο του ίδιου, τα είχε όλα: «Σκευωρίες», επιθέσεις στους καταγγέλλοντες, αντιφάσεις, «δεν θυμάμαι», ειρωνεία και κάποια -ακούσια- κωμικά στοιχεία. 

Παιδί προσφυγικής οικογένειας από το Ιράν, ο Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί είναι ο 2ος σε βαθμολογία στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις μαθητής της θετικής κατεύθυνσης του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Με σημερινή δημόσια ανάρτησή της (28/6), η δημοσιογράφος Ναταλί Χατζηαντωνίου απάντησε στη χθεσινή απολογία και τους ισχυρισμούς του φερόμενου ως βιαστή Δημήτρη Λιγνάδη περί «σκευωρίας ψευδοαριστερών και influencers», καθώς και για την κριτική που του άσκησε την περίοδο που διατελούσε στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

ΠΡΟΒΟΛΗ

«Έξω οι Rotary από το "Παίδων Πεντέλης". Καμία ιδιωτική παρέμβαση σε Δημόσιο Νοσοκομείο», διαμαρτύρεται η Ένωση Γονέων Παλλήνης, αντιδρώντας στη μεθόδευση της κυβέρνησης για αλλαγή χρήσης του νοσοκομείου προς όφελος αλλότριων συμφερόντων.

H κατάθεση του Γιάννη Λιγνάδη, αδερφού του κατηγορούμενου για κατά συρροή βιασμούς, Δημήτρη Λιγνάδη, άνοιξε στο 2020mag.gr, μεταξύ άλλων, ξανά τον "Φάκελο Αρσάκειο" και τις μαρτυρίες αποφοίτων του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο οποίο εργάστηκαν ως καθηγητές και τα δύο αδέρφια.

Στο mail μου χθες 26/6 έφτασε μία επιστολή με την ακόλουθη υπογραφή: «Το παραπάνω συνέταξαν απόφοιτες και απόφοιτοι του Αρσακείου Ψυχικού, μέλη του Θεατρικού Ομίλου από το 1996 έως και το 2002».

Προσπάθησαν να περάσουν τον ψηλό φράχτη στον ισπανικό βορειοαφρικανικό θύλακα της Μελίγια το πρωί της Παρασκευής. 2.000 Μαροκινοί μετανάστες, διωγμένοι από τους καταυλισμούς στο κοντινό δάσος, που με κοινή επιχείρηση η ισπανική και μαροκινή αστυνομία κατέστειλε με αληθινά πυρά, με αποτέλεσμα 31 από αυτούς ήδη να κείτονται νεκροί.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ με απόφαση 6 προς 3 ανέτρεψε το «Ρόου κατά Γουέιντ», την απόφαση-ορόσημο που καθιέρωσε ως συνταγματικό δικαίωμα την άμβλωση το 1973. Ήταν κάτι που πολλοί άνθρωποι ανέμεναν, αφού ένα προσχέδιο αυτής της γνώμης είχε αποκαλυφθεί σε αναφορά του περιοδικού Politico τον Μάιο.

Το Σάββατο τις 9:40 το πρωί, ένας χιμπαντζής το έσκασε από την περίφραξή του και καθώς θεωρούνταν υψηλής επικινδυνότητας, οι υπεύθυνοι του Πάρκου αποφάσισαν να τον «εξουδετερώσουν». Είναι ακόμη ένα περιστατικό στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, μετά τη θανάτωση δύο ιαγουάρων το 2018.

ΠΡΟΒΟΛΗ
©2021-2022 20/20 MEDIA - All rights reserved
 - 
Created by: Antonis Papavomvolakis - Developed by: codica
"