Θέματα

Οι έρευνες για την ανάδειξη των ιθυνόντων για το έγκλημα στα Τέμπη και την απόδοση ευθυνών βρίσκονται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή, καθώς έχει ξεκινήσει ο κύκλος απολογιών των «επιφανειακά» εμπλεκόμενων. Την ίδια στιγμή περιλαμβάνεται στη δικογραφία πόρισμα της ΕΑΔ το οποίο «καίει» κυβέρνηση, ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, καθώς αναδεικνύει τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο ήδη από το 2021.

Το 20/20 ανοίγει τον φάκελο Τέμπη. Αυτόν που, όπως όλα δείχνουν, η εξωφρενικά προκλητική κυβέρνηση της ΝΔ επιθυμεί να θάψει. Με αφηγήματα όπως το ανθρώπινο λάθος και η συλλογική ευθύνη. Αλλά η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμα. Τα εγκλήματα έχουν τιμωρίες.

Δεν προχωρά το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Άρη Χατζηγεωργίου στην efsyn, πρόσωπο-κλειδί για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το απόγευμα της Κυριακής 26 Μαρτίου.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Νίκος Παππάς: «Η υποκρισία και τα ψέματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη κορυφώνονται, η προσπάθεια συγκάλυψης συνεχίζεται. Είναι ντροπή».

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ προχωρούν την Τρίτη 28/3 σε νέα 24ωρη απεργία καταγγέλλοντας -ξανά- ζητήματα ασφαλείας σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι Ηλεκτρικός και Τραμ θα προχωρήσουν επίσης σε 24ωρη απεργία, ωστόσο σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση θα λειτουργήσουν κανονικά.

Είναι πράγματι κυβέρνηση αρίστων. Γιατί -αν μη τι άλλο- χρειάζεται πληθώρα χαρισμάτων για να καταφέρεις κούρεμα δανείου ύψους 96,5%, όπως αυτό που κατάφερε ο Νίκος Παπαθανάσης.

Η στήλη «Ιστορίες Χωρίς Φωνή» του Πέτρου Κατσάκου στην εφημερίδα «Αυγή» δίνει βήμα στα πλάσματα που δεν μπορούν να μιλήσουν. Πρώτη φορά τα ζώα αποκτούν βήμα και ουρλιάζουν για τα δικαιώματά τους. Με τρόπο που μόνο ένας αφηγητής με ενσυναίσθηση μπορεί να κάνει.

ΠΡΟΒΟΛΗ
©2021-2023 20/20 MAGAZINE - All rights reserved
 - 
Created by: Antonis Papavomvolakis - Developed by: codica
"