Θέματα

Ήταν Δεκέμβριος του 2020 όταν η Σοφία Μπεκατώρου άλλαξε για πάντα τις ζωές μας. Όχι με κάποια αθλητική της επίδοση, αλλά με την καταγγελία ότι δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση το 1998 από τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Μεγάλη και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την 24χρονη Γεωργία που βιάστηκε στη Θεσσαλονίκη και όλες τις γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και κακοποίησης.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Αθωώθηκε ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, μετά το τέλος της προκαταρκτικής έρευνας που είχε διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις δηλώσεις του αναφορικά με δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, από τον καθ' ομολογίαν γυναικοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

 

Καταθέτει, μετά την προσαγωγή του, ο άνδρας που κάλεσε την 24χρονη Γεωργία Μπίκα στο πάρτι του πολυτελούς ξενοδοχείου όπου ναρκώθηκε και βιάστηκε

ΠΡΟΒΟΛΗ

Δεν έχει τέλος ο "πάτος" των ενημερωτικών εκπομπών των μεγάλων καναλιών. Όρεξη για πλακίτσα και γελάκια με "θύμα" την Ματίνα Παγώνη, είχαν στην πρωινή εκπομπή του MEGA, με την παρουσιάστρια Ανθή Βούλγαρη να προσφέρει κόλλυβα την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ.

Τα παιδιά -μας- είναι στο δρόμο. Ξανά. Τα αιτήματά τους πολλά. Όλα δίκαια. Οι τρόποι έκφρασής τους πολλοί. Όλοι αποδεκτοί. Τα Καλλιτεχνικά Σχολεία της Αττικής σήμερα το πρωί μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα. Οι μαθητές τους άφησαν το δικό τους αποτύπωμα. Δείχνοντάς μας πώς η τέχνη, μπορεί και οφείλει να βγαίνει μπροστά.

Ασύληπτο εφιάλτη έζησε στα χέρια ιερέα, 14χρονο (τότε) κορίτσι που βιάστηκε κατα συρροή.

Στην Ασφάλεια Λευκού Πύργου για κατάθεση η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, που βιάστηκε το βράδυ της πρωτοχρονιάς σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Παρασκευή, 21/01, με κεντρικό σύνθημα «Ενάντια σε πατριαρχία, κράτος και κεφάλαιο, αδελφή μου εγώ σε πιστεύω».

Στην Εισαγγελία για ανωμοτί κατάθεση καλούνται εκτάκτως οι τέσσερις «Αθηναίοι», που εμπλέκονται στον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη σουίτα του πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, το βράδυ της πρωτοχρονιάς.

 

©2021-2022 20/20 MEDIA - All rights reserved
 - 
Created by: Antonis Papavomvolakis - Developed by: codica
"