Θέματα

Φαίνεται πως η επέτειος του ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη δεν πτοεί καθόλου την κυβέρνηση, αφού επιμένει εντελώς απροσχημάτιστα στο αφήγημα του ανθρώπινου λάθους, ενώ την ίδια ώρα δεν φαίνεται να θέλει να αναλάβει κάποια ευθύνη για το «μπάζωμα» στον τόπο του δυστυχήματος, λίγα εικοσιτετράωρα μετά.

Για εργαλειοποίηση του εγκλήματος των Τεμπών κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, όμως αυτή τη φορά κατηγορεί την αντιπολίτευση. Με τον ίδιο τρόπο που είχε κατηγορήσει τις οικογένειες που του έκαναν μήνυση.

Ο Καραμανλής με τη χθεσινή του δήλωση δίνει τον ορισμό του επαγγελματία πολιτικού. Δεν μας σοκάρει, δεν μας εκπλήσσει. Η πολιτική στην Ελλάδα ασκείται έτσι. Κληρονομικά, ανάλγητα, ασύδοτα, χυδαία.

Στις 7:22 ακριβώς, ώρα εκκίνησης του δρομολογίου του θανάτου των 57 ψυχών

Ένας χρόνος χθες. Από το έγκλημα των Τεμπών.

Τις 1.000.000 ξεπέρασαν οι υπογραφές για το ψήφισμα-πρωτοβουλία της Μαρίας Καρυστιανού, με το οποίο ζητείται η έναρξη των διαδικασιών για αναθεώρηση του Συντάγματος και κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.

H Μαρία Καρυστιανού μιλάει στο 20/20 Magazine και τη Μαρία Κεφαλά, ακριβώς ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Χθες, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου του 2024, δύο μέρες πριν συμπληρωθεί ο ένας χρόνος από την μαύρη επέτειο του κρατικού εγκλήματος των Τεμπών, οι οικογένειες και οι πραγματογνώμονες έδωσαν συνέντευξη Τύπου. Παρουσίασαν όλα τα στοιχεία, που καταδεικνύουν τόσο την αρχική ευθύνη, όσο και τις απόπειρες συγκάλυψης.

Οι λίγοι δημοσιογράφοι και πολίτες που βρέθηκαν ανάμεσα στα μέλη των οικογενειών στην συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, όπου μίλησαν εκπρόσωποι των οικογενειών και οι εμπειρογνώμονες που τους εκπροσωπούν, έζησαν μια μεγαλειώδη στιγμή.

ΠΡΟΒΟΛΗ
©2021-2024 20/20 MAGAZINE - All rights reserved
 - 
Created by: Antonis Papavomvolakis - Developed by: codica
"