Το διπλό φονικό στην Μακρινίτσα θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί (έγγραφο - ντοκουμέντο)

To διπλό φονικό στην Μακρινίτσα Πηλίου, θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει αποφευχθεί. Η έγγραφη γνωμάτευση ψυχιάτρων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, με ημερομηνία 11 Μαρτίου, αναφέρει πως ο 31χρονος, μετέπειτα μακελάρης της Μακρινίτσας, χρήζει «αναγκαστικής ψυχιατρικής νοσηλείας».
Η εισαγγελική παρέμβαση από τη δολοφονημένη 28χρονη -εν διαστάσει- σύζυγο του δράστη, είχε παραγγελθεί από τις 15 Ιανουαρίου

 

Το διπλό φονικό στην Μακρινίτσα θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί (έγγραφο - ντοκουμέντο)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ας τα πάρουμε όμως με χρονική σειρά. 

15 Ιανουαρίου: Η αδικοχαμένη 28χρονη, έχοντας ήδη βιώσει συστηματική κακοποίηση από τον δράστη, ζητάει εισαγγελική παρέμβαση για ακούσια ψυχιατρική νοσηλεία του 31χρονου εν διαστάσει συζύγου της.

23 Ιανουαρίου: Μετά από το αίτημα ακούσιας νοσηλείας που είχε καταθέσει η 28χρονη, Ο 31χρονος εξετάστηκε από ψυχιάτρους του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Βόλου, όπου και διαπιστώθηκε οτι πάσχει από ψυχιατρικό νόσημα, αλλά του παρείχαν φαρμακευτική αγωγή, όρισαν ραντεβού παρακολούθησης της πορείας ψυχιατρικής του υγείας και τον άφησαν ελεύθερο.

11 Μαρτίου: Το προσωπικό του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Γενικού νοσοκομείου Βόλου, με υπογραφή και του αναπληρωτή διευθυντή, προτείνει, όπως αναγράφεται στο έγγραφο-ντοκουμέντο: «αναγκαστική ψυχιατρική νοσηλεία» του δράστη καθώς πάσχει από «παραληρητική διαταραχή με διωκτικά και διεγερτικά συμπτώματα, δεν δέχεται την φαρμακευτική αγωγή και δεν παρουσιάζει καμία βελτίωση ή και ύφεση των συμπτωμάτων». Σύμφωνα με πληροφορίες, η γνωμάτευση υπήρχε από τις 16 Μαρτίου στη δικογραφία σχετικά με το αίτημα της Εισαγγελίας προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, για να οριστεί δικάσιμος σχετικά με την ακούσια νοσηλεία του 31χρονου, η οποία προγραμματίστηκε τελικά για την 6η Απριλίου.

1 Απριλίου: Όπως αποκάλυψε το TheNewspaper.gr,  ο μακελάρης της Μακρινίτσας μετέβη ξανά στο πατρικό σπίτι της 28χρονης και μετά από καβγά χτύπησε τόσο την ίδια, όσο και τον πατέρα της.
Για τον λόγο αυτό κατατέθηκε μήνυση εναντίον του στο αστυνομικό τμήμα Βορείου Πηλίου. Μάλιστα, οι απειλές συνεχίστηκαν μπροστά σε αστυνομικούς και ο τραγικός πατέρας, ζήτησε τότε, να σημειωθούν και να καταγραφούν οι φράσεις αυτές ως προϊόν απειλής. Γίνεται προσαγωγή του δράστη και σύμφωνα με πληροφορίες, σε 2 ώρες, φέρεται να ήταν έξω. Προφανώς για τις αρμόδιες αρχές ήταν "απλό ενδοοικογενειακό επεισόδιο". 

5 Απριλίου. Ημέρα του φονικού. Μία μέρα πριν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, η 28χρονη Κωνσταντίνα και ο αδερφός της, βρίσκονται δολοφονημένοι. Δύο ψυχές που δεν θα γυρίσουν πίσω.

Δύο άνθρωποι νεκροί. Μια γυναίκα που προσπάθησε να απεμπλακεί από τα δεσμά του κακοποιητή της και ο αδερφός της, που προσπάθησε να την προστατεύσει.

Ένας εν δυνάμει δολοφόνος, κυκλοφορούσε ελεύθερος και οπλισμένος, ενώ υπήρχαν όλες οι ενδείξεις.
Οι αρμόδιες αρχές της περιοχής κωλυσιεργούν. Μια κοινωνία που αρνείται να το καταλάβει. Μια γυναίκα που πάλευε μόνη της. 

Δεν υπάρχει χρόνος. 

Υ.Γ. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον μάχιμο δημοσιογράφο Απόστολο Γκόγκα και το akroama.gr για την δουλειά τους.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ