Στο σημερινό εξώφυλλο ΤΩΝ ΝΕΩΝ δεν υπάρχει καν η λέξη "Καραΐβάζ"

Σε ανακολουθία -ξανά- με τα social media και την αίσθηση πως τα ξένα ΜΜΕ ασχολήθηκαν περισσότερο απ' ότι τα ελληνικά, με την μαφιόζικη εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραΐβάζ, πολλά πρωτοσέλιδα των ημερησίων εφημερίδων σήμερα, ακολούθησαν το δρόμο της χθεσινής κάλυψης από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Στα ΝΕΑ μάλιστα, δεν υπάρχει καν αναφορά στο όνομα του δολοφονημένου δημοσιογράφου, σε αντίθεση με τη δέσμευση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πως «οι ένοχοι της Μαρφίν θα βρεθούν τους επόμενους μήνες». Μιλάμε για τον πολιτικό που επί θητείας του στο συγκεκριμένο Υπουργείο, δολοφονήθηκαν δύο δημοσιογράφοι μέσα σε μια δεκαετία.

Στο σημερινό εξώφυλλο ΤΩΝ ΝΕΩΝ δεν υπάρχει καν η λέξη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Είναι προφανές πως οι πιο πολλές ημερήσιες εφημερίδες δεν είχαν τον απαραίτητο χρόνο ώστε να διερευνήσουν και να αξιολογήσουν τα δεδομένα και κυρίως τα κίνητρα πίσω από την σοκαριστική δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραΐβάζ. Παρόλα η υποβάθμηση της είδησης σχεδόν στο σύνολο των εξωφύλλων των εφημερίδων, δημιουργει προβληματισμό καθώς πρόκειται για τη δεύτερη, σε μια δεκαετία, δολοφονία δημοσιογράφου. 

Ενδεικτικά παρακάτω μερικά από τα πρωτοσέλιδα αρχίζοντας φυσικά με αυτό των ΝΕΩΝ.

Από την άλλη υπήρχαν βέβαια και οι εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα η εφημερίδες "Documento", "Δημοκρατία" και "Kontra News", ακόμα και η "Καθημερινή" που ιεράρχησαν την είδηση ως σημαντική.

Εδώ να θυμίσουμε πως ΤΑ ΝΕΑ το 2018, είχαν κάνει εξώφυλλο τον... Ρουβίκωνα και σίγουρα δεν ήταν η τελευταία φορά.

Η μόνη επιφύλαξη που μπορούμε να κρατήσουμε για τη σημερινή, εξώφθαλμη "ολιγωρία" της εφημερίδας είναι η περίπτωση να έχει κλείσει το εξώφυλλο από την Πέμπτη, που και πάλι δεν δικαιολογείται καθώς πάντα υπάρχει χώρος και χρόνος για ειδήσεις επί του τυπογραφείου.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ