Σαρώνει την Ινδία ο κορονοϊός - Η σύγκριση με την Ελλάδα σε νεκρούς ανά εκατομμύριο (γραφήματα)

Η ανεξέλεγκτη μετάδοση του κορονοϊού στην Ινδία προκαλεί παγκόσμια ανησυχία. Η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα του πλανήτη, κατέγραψε χθες παγκόσμιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων με τον -απόλυτο- αριθμό να ανέρχεται σε 349.691, ενώ έχασαν τη ζωή τους και 2.767 άνθρωποι. 

Σαρώνει την Ινδία ο κορονοϊός - Η σύγκριση με την Ελλάδα σε νεκρούς ανά εκατομμύριο (γραφήματα)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Αν και όπως καταγγέλεται τα θύματα και τα κρούσματα στην Ινδία υποκαταγράφονται, πόσο μεγάλη αναλογικά είναι η διαφορά ανάμεσα σε νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού, μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας; Και κυρίως γιατί ενώ η κατάσταση παρουσιάζεται ορθώς ως σοκαριστική στην Ινδία, τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ εξωραΐζουν την εικόνα στην ελλάδα;

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο και έγκριτο ερευνητικό οργανισμό "Our world in Data" η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από την Ινδία και τον μέσο όρο της Ε.Ε. σε θανάτους ανα εκατομμύριο πληθυσμού.
Αυτό σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ασιατική χώρα, η οποία έχει σταθερά ανοδικό ρυθμό μετάδοσης και ανθρώπινων απωλειών, αλλά αναδεικνύει την ελλιπή ενημέρωση για την κατάσταση στην Ελλάδα, όπου διώκονται ακόμα και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ που μιλάνε δημόσια για τις τραγικές συνθήκες που βιώνουν λόγω της κυβερνητικής ανεπάρκειας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ