Μόνιμος πυροσβέστης στο 2020mag.gr: Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με τους αναλογικούς ασυρμάτους - Είχαμε ψηφιακούς από τους Ολυμπιακούς του 2004 αλλά τους "κόψανε" λόγω κόστους (video)

Σε πολλά βίντεο από την φωτιά σε Κορινθία και Αττική, φαίνεται πως οι υπεράνθρωπες προσπάθειες ανθρώπων του πυροσβεστικού σώματος δεν έχουν να κάνουν μόνο με την αυτοθυσία με την οποία οι πυροσβέστες προσπαθούν να σώσουν πολίτες και περιουσίες, αλλά και με το να συννενοηθούν με το κέντρο επιχειρήσεων.

Μόνιμος πυροσβέστης στο 2020mag.gr: Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με τους αναλογικούς ασυρμάτους - Είχαμε ψηφιακούς από τους Ολυμπιακούς του 2004 αλλά τους
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το παρακάτω βίντεο ανέβηκε σε σελίδα στο facebook και δείχνει την προσπάθεια του επικεφαλής της επιχείρησης, να συνεννοηθεί με τα κεντρικά την ώρα που η φωτιά (πιθανόν κοντά στο Αλεποχώρι) τους έχει εγκλωβίσει μαζί με 10 πολίτες. Όπως αναφέρει ο πυροσβέστης που τράβηξε το βίντεο, «η πυρκαγιά έχει περικύκλωσει τους πυροσβέστες και 10 πολίτες. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα σε αυτή την περίπτωση από ότι φαίνεται στο βίντεο, από τον σωστό συντονισμό της Πυροσβεστικής».

Σχετικά με το παραπάνω βίντεο, ο μόνιμος πυροσβέστης Ν.Α., έχει εντελώς διαφορετική γνώμη και σε συνομιλία που είχαμε, εξηγεί στο 2020mag.gr το γιατί:

«Σε αυτό το βίντεο, ο "Απόλλων" (κωδικός του επικεφαλής στις συνομιλίες του με το κέντρο) προσπαθεί να συνεννοηθεί με το κέντρο της πυροσβεστικής, αλλά φυσικά δεν βγάζει εύκολα "άκρη", γιατί οι αναλογικοί ασύρματοι που έχουμε σε τέτοιες καταστάσεις που χρειάζεται αμεσότητα είναι ένα μπάχαλο και χάνεται πολύτιμος χρόνοςΦαντάσου δηλαδή, αν ένας πυροσβέστης χρειάζεται να επικοινωνήσει εκείνη την ώρα με το κέντρο για να ζητήσει βοήθεια, θα ήταν πολύ δύσκολο να "πιάσει γραμμή" και να συνεννοηθεί για το τι θα κάνει εκεί.

Συμβαίνει συχνά αυτό το πρόβλημα
Αυτό το μπάχαλο με τους αναλογικούς ασύρματους συμβαίνει σχεδόν πάντα όταν υπάρχει μεγάλο «συμβάν», μιλάει ο ένας πάνω στον άλλον. Τα μισά δεν καταγράφονται, με αποτέλεσμα σε δύσκολες στιγμές, βλέπε και Μάτι, να μην υπάρχει συνεννόηση και να χάνεται πολύτιμος χρόνος. Όποιοσδήποτε και αν ήταν εκεί και έπρεπε να επικοινωνήσει με το Κέντρο για να απεγκλωβίσει κόσμο… ζήτω που καήκαμε»

Είναι δηλαδη θέμα αναλογικής ασύρματης επικοινωνίας;
Είχαμε ψηφιακούς από τους Ολυμπιακούς του 2004, αλλά κόστιζαν πολλά. Τα κόψανε και γυρίσαμε πίσω στα αναλογικά. Στο 1980 δηλαδή.

Αυτό δηλαδή θα μπορούσε να λυθεί με ψηφιακούς ασυρμάτους καινούργιας τεχνολογίας;
Ναι, σαφώς.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ