«Η ζωή θα νικήσει» (video)

Ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος με ανάρτησή του στο facebook σχολιάζει τη συγκλονιστική ιστορία του μετανάστη που κολύμπησε από το Μαρόκο εως τις ισπανικές ακτές.

«Η ζωή θα νικήσει» (video)

Η συγκλονιστική φωτογραφία που η εθελόντρια του ερυθρού Σταυρού, Luna Reyes Segura αγκαλιάζει με τρυφερότητα τον πρόσφυγα που ξεσπάει σε κλάματα, έγινε αντικείμενο σεξιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων από συντηρητικούς και ακροδεξιούς κύκλους και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του Ιάσονα Αποστολόπουλου:

Ένας αιτούντας άσυλο φτάνει στην ακτή ζωντανός, έχοντας κολυμπήσει μόνος του την απόσταση μεταξύ Μαρόκου και της ισπανικής ακτής της Ceuta.

Παρόλο που η Ceuta είναι μέσα στο Μαρόκο, τα χερσαία σύνορα είναι επτασφράγιστα κλειστά κι έτσι ο μόνος τρόπος να ζητήσει ένας άνθρωπος άσυλο είναι να ρισκάρει την ζωή του στην Μεσόγειο, όπως ακριβώς ρισκάρει την ζωή του στο Αιγαίο και τον Ατλαντικό.

Όπως και αν τους αποκαλούνε, μετανάστες ή πρόσφυγες, οι άνθρωποι αυτοί καθημερινά τα βάζουν με ολόκληρους μηχανισμούς φύλαξης συνόρων, φράκτες, στρατούς και ναρκοπέδια, ασκώντας στην πράξη το δικαίωμα στην ζωή, το δικαίωμα στην ελευθερία και το δικαίωμα στην μετακίνηση, ως θεμελιώδη πανανθρώπινα δικαιώματα.

Η ζωή θα νικήσει.

Εδώ το συγκλονιστικό βίντεο 

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.