«Να το δουν οι δημοσιογράφοι μας» - Μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων στέλνει απάντηση σε mail του 2020mag.gr που προοριζόταν για άλλο παραλήπτη (εικόνα)

Η δημοσιογράφος του 2020mag.gr, Μαρία Κεφαλά στέλνει στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ, μια απλή ερώτηση σε γνωστό μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας. Ο επιστήμονας απαντάει άμεσα: «Να το δουν οι δημοσιογράφοι μας». Φυσικά το mail αυτό δεν ήταν απάντηση προς τη δημοσιογράφο, αλλά προφανώς σε κάποιον άλλον παραλήπτη και έγινε λάθος.

«Να το δουν οι δημοσιογράφοι μας» - Μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων στέλνει απάντηση σε mail του 2020mag.gr που προοριζόταν για άλλο παραλήπτη (εικόνα)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η δημοσιογράφος του 2020mag.gr, Mαρία Κεφαλά, διαβάζει ανάρτηση - καταγγελία γιατρού στο facebook, για τις απλήρωτες τρίμηνες συμβάσεις των 61 γιατρών μελών του ΙΣΑ και έρχεται σε επαφή για συνέντευξη, στην οποία και καταγγέλλει το γεγονός.

Η δημοσιογράφος θέλοντας να επιβεβαιώσει τον αριθμό των γιατρών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του υπουργείου και εντάχθηκαν, απευθύνεται σε... ανώτερο θεσμικό όργανο.

Συγκεκριμένα τηλεφωνει στην γραμματεία του προέδρου. Η γραμματέας προτείνει να σταλεί η ερώτηση στο mail του προέδρου.

Η Μαρία Κεφαλά στέλνει το mail, ο πρόεδρος και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων απαντάει, αλλά κάτι πήγε στραβά.

Παρακάτω θα διαβάσετε την ανταλλαγή ηλεκρονικής αλληλογραφίας:

Και επειδή προφανώς η απάντηση του επιστήμονα δεν προοριζόταν για τη δημοσιογράφο του 2020mag.gr, αλλα για άλλον παραλήπτη, τα ερώτηματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

- Ποιοι είναι και που δουλεύουν «οι δημοσιογράφοι μας» που πρέπει να ενημερωθούν;

- Γιατί να ενημερωθούν «οι δημοσιογράφοι μας» για μια απλή ερώτηση σε θεσμικό όργανο σχετικά με απλήρωτους γιατρούς;

- Γιατί ο γιατρός που κατήγγειλε στο 2020mag.gr ότι είναι απλήρωτος 3 μήνες, πληρώθηκε σήμερα αμέσως μετά τη δημοσίευση στο 2020mag.gr;

 

* Το 2020mag.gr θα περιμένει τον ίδιο τον επιστήμονα και μέλος της Επιτροπής να διευκρινίσει τι εννοούσε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ