Ο γυμναστής του Τσιτσιπά κατηγορεί την Ιαπωνία για άθλιες συνθήκες: «Στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες είχαν μέχρι και PlayStation» (εικόνα)

Στο φαγητό, στα μικρά δωμάτια χωρίς καν playstation και γυμναστήριο, το φαγητό και το πλυντηριο, το σαπούνι, το σαμπουάν, την οδοντόκρεμα και το κατάστημα στο Χωριό, τα έριξε ο γυμανστής του Στέφανου Τσιτσιπά, Χρήστος Φιωτάκης, που χαρακτήρισε τους Ολυμπιακούς του Τόκιο ως τους χειρότερους στην ιστορία

Ο γυμναστής του Τσιτσιπά κατηγορεί την Ιαπωνία για άθλιες συνθήκες: «Στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες είχαν μέχρι και PlayStation» (εικόνα)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο instagram, Ο Χρήστος Φωτάκης ισχυρίστηκε τα παρακάτω:

«Η διαμονή είναι άθλια και όχι δίκαιη για όλες τις χώρες. Μέναμε τρία άτομα σε 20 τ.μ. σε κρεβάτια φτιαγμένα από χαρτόνι. Δεν είχαμε καν τηλεόραση για να δούμε τους Αγώνες. Την ίδια ώρα ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο και κάνα δυο χώρες ακόμα είχαν PlayStation και μεγάλα διαμερίσματα με μεγάλα παράθυρα, με ιδιωτικά γυμναστήρια, με ηλεκτρικά ποδήλατα και χώρους για καφέ. Το 90% των υπαλλήλων της διοργάνωσης δεν μιλούσαν αγγλικά.

Τόσο χάος για να τακτοποιηθούν τα πράγματα. Το φαγητό δεν είναι για Ολυμπιονίκες. Το πλυντήριο είναι άθλιο, χάνονται ρούχα, και ξοδεύουμε ώρες στην ουρά για να ξεχωρίσουμε τα ρούχα. Δεν έχουμε είδη πρώτης ανάγκης, όπως σαπούνι για τα χέρια, σαμπουάν, οδοντόκρεμα κτλ. και το κατάστημα στο Χωριό ήταν άχρηστο. Στο γυμναστήριο οι άνθρωποι περπατάνε δίπλα σου και σου σπάνε τα νεύρα να κρατήσει τη μάσκα φορεμένη την ώρα που κάνεις την άσκηση.ω

Εξαναγκάστηκα να κάνω PCR τεστ ώστε να μπορώ να πάω να δω το παιχνίδι του Στέφανου και μου είπαν να του κάνω προθέρμανση μέσω βιντεοκλήσης. Οπότε το PCR μού πήρε πολύ χρόνο και ήταν αρνητικό και τελικά στις 13:00 μου είπαν ότι είμαι εντάξει ώστε να πάω στο στάδιο, αλλά με αυτοκίνητο με συνοδεία και όχι με λεωφορείο. Οπότε δεν ήμουν να προπονήσω τον Στέφανο και να ακολουθήσουμε τη ρουτίνα και να μιλήσω μαζί του πριν τον αγώνα.

Έφτασα στις 14:00, μια ώρα μετά την έναρξη του αγώνα και συνοδεύτηκα από έξι υγειονομικούς λες και ήμουν και ήμουν εγκληματίας καθόμουν μόνος κάτω από τον καυτό ήλιο. Επιπρόσθετα δεν είχα φάει γιατί ήμουν σε καραντίνα από τις 07:00. Οπότε δεν με άφησαν να έχω οποιαδήποτε επαφή με την υπόλοιπη ομάδα. Όταν τελείωσε το ματς έπρεπε να περιμένω το διπλό».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ