Στις φλόγες η Αχαΐα: Ενημέρωση και ζωντανή σύνδεση... απ' το Twitter και τοπικά Μέσα - Οργή από χρήστες και κατοίκους

Τεράστια πυρκαγιά στην Αχαΐα με τα χωριά ΛαμπίριΚαμάρες, Ζήρια και Λόγγος να έχουν εκκενωθεί και πολλά από τα κανάλια να αφιερώνουν αναλογικά με την έκταση της καταστροφής, πολύ λίγο χρόνο ή και καθόλου ζωντανή σύνδεση, την ώρα που στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δίνονται ακόμα και χρηστικές οδηγίες προς οδηγούς κατευθυνόμενους στην περιοχή.

Στις φλόγες η Αχαΐα: Ενημέρωση και ζωντανή σύνδεση... απ' το Twitter και τοπικά Μέσα - Οργή από χρήστες και κατοίκους
ΠΡΟΒΟΛΗ

Και ενώ η φωτιά καταστρέφει την περιοχή, στην παλαιά και νέα Εθνική η κυκλοφορία έχει διακοπεί και εκατοντάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι χωρίς να έχουν ενημέρωση από την αστυνομία.

Όπως διαβάζουμε στο τοπικό portal thebest.gr, «απίστευτες σκηνές εκτυλίσονται στην παραλιακή περιοχή Λαμπιρίου, Καμάρες, Μπούκα και Λόγγου με το λιμενικό να έχει επιστρατεύσει εκτός απο δικά του σκάφη και το ferry boat Δημήτριος Σ. το οποίο μαζεύει κόσμο από τις παραλίες της περιοχής».

Πριν από λίγο ο πρόεδρος του χωριού της Ζηριας κατηγγειλε στο Open ότι αιτία της πυρκαγιά ήταν αναζωπύρωση εστίας από προηγούμενη φωτιά στην ευρύτερη περιοχή, κάτι που αν ισχυεί είναι μια εγκληματική παράβλεψη του συντονιστικού της Πολιτικής Προστασίας

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η φωτιά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί, καθώς ξεκίνησε από δασική έκταση, αλλά μπήκε ταχύτατα μέσα στον οικιστικό ιστό.

Όσον αφορά στη ζωντανή κάλυψη της πυρκαγιάς από τα μεγάλα κανάλια, χαρακτηριστικό είναι ένα σχόλιο από χρήστη του Twitter:

«Η ΑΧΑΊΑ καίγεται αλλά

ΑΝΤ1: απλή αναφορά στις ειδησεις
ALPHA:απλή αναφορά στις ειδήσεις
MEGA: DOLCE VITA
STAR:Αυτό θα πει πόλεμος(κωμωδία)
SKAI: Ντοκιμαντέρ»

Ενώ υπάρχουν ακόμα και καταγγελίες για ειρωνικές απαντήσεις από το τηλεφωνικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας.

Χρήστες του Twitter, γράφουν στα αγγλικά ωστε να ενημερώσουν για τη φωτιά αλλά και την μη κάλυψη από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Δεικτική και η ανάρτηση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη:

Οργή από χρήστες και κατοίκους της περιοχής:

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ