Οι άσχετοι New York Times και ο ανθρωπιστής Νοτης Μηταράκης

Χθες (31/07) ο γίγαντας Νότης Μηταράκης, περηφανεύθηκε για τη «Μείωση των οικονομικών προνομίων σε αιτούντες άσυλο. Είχαμε φτάσει στο οξύμωρο, εμείς να χρηματοδοτούμε ως χώρα, με ευρωπαϊκά κονδύλια, τα λεφτά που έδιναν στους λαθροδιακινητές να τους φέρουν». Κανείς δεν κατάλαβε τι ήθελε να πει, εκτός ίσως από τον Αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού. Εικάζουμε πως αναφέρεται στα χρήματα που δόθηκαν στην Τουρκία σύμφωνα με το όσα προέβλεπε η συμφωνία του 2016.

Οι άσχετοι New York Times και ο ανθρωπιστής Νοτης Μηταράκης
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η νέα τακτική του υπουργείου Μετανάστευσης και της κυβέρνησης, είναι σαφής: «Η Τουρκία φταίει για όλα, εμείς είμαστε οι καλοί της υπόθεσης».

Εξού και το χθεσινό σόου διάσωσης στο Αιγαίο και η λαύρα ανακοίνωσή μας για το πόσο αδιάφορη είναι η Τουρκία για τις ανθρώπινες ζωές. Που –προσέξτε- η ίδια κυβέρνηση υπερήφανα ανακήρυξε Ασφαλή Τρίτη Χώρα μόλις πριν ένα μήνα.

Φυσικά αναρωτιέται κανείς πως η διακοπή παροχής του οικονομικού βοηθήματος των 150 ευρώ στους αιτούντες άσυλο που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα (και τα οποία επαναλαμβάνουμε είναι έκτακτα ευρωπαϊκά κονδύλια) σχετίζεται με όσους επιχειρούν να φτάσουν στην Ελλάδα από την Τουρκία. Πράγματι οξύμωρο και ασύνδετο, αλλά έτσι είναι ο Νότης, αυθόρμητος και πηγαίος.

Την ίδια στιγμή οι New York Times με νέο τους άρθρο (έχουν παραπλανηθεί όπως ήδη ξέρετε και σας διαβεβαιώνει η καλύτερη κυβέρνηση που πέρασε από τη χώρα) αναφέρονται «στις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και μιλούν για αντεπίθεση της χώρας στην κριτική που δέχεται με κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας αλλά και εναντίον των ανθρωπιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά».

Οι «κακές ΜΚΟ ήταν και παραμένει κυρίαρχο αφήγημα στην πολιτική της ΝΔ

Την περασμένη λοιπόν εβδομάδα «στη Λέσβο, 10 αλλοδαποί πολίτες, 4 εκ των οποίων είναι μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων κατηγορήθηκαν για συνεργασία με κυκλώματα διακίνησης. 10 μήνες πριν άλλοι 33 αλληλέγγυοι κατηγορήθηκαν για εγκληματικές πράξεις και κατασκοπεία. Παρόλα αυτά δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, δεν έχουν κατονομαστεί οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, διότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα».

Για σκεφτείτε το λίγο, όταν είσαι στο τσακ εξάρθρωσης σπείρας δεν κάνεις ανακοινώσεις. Οξύμωρο Νότη μας, οξύμωρο. Αλλά που να ξέρουν από αυτά οι New York Times; Πολύ καλά έκανες και δεν τους απάντησες όταν σου ζήτησαν να σχολιάσεις.

Πέρυσι το Δεκέμβριο η οργάνωση που βρέθηκε στο στόχαστρο ήταν ενα γκρουπ από τη Νορβηγία, το Aegean Boat Report, το οποίο ουσιαστικά κατηγορήθηκε για συνεργασία με τους διακινητές, αφού όπως δήλωσε ο Νότης μας «οι διακινητές λένε στους μετανάστες να επικοινωνήσουν μαζί τους». Το γκρουπ αρνήθηκε τις κατηγορίες και σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης που «δυστυχώς είναι πολύ μακριά από τις δικές μας δηλαδή να προστατεύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα των ανθρώπων που αναζητούν ασφάλεια».

Οι New York Times αναφέρονται επίσης στη συνεχή άρνηση της ελληνικής πλευράς για τις καταγγελίες επαναπροωθήσεων, παρά τις τόσες μαρτυρίες για το αντίθετο, συνεχίζοντας όπως λένε να μιλά για φύλαξη συνόρων της Ευρώπης και για τη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων στο Αιγαίο. Στη συνέχεια αναφέρονται στη νομοθεσία για τις ΜΚΟ που θέσπισε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Εδώ να πούμε εμείς ότι ουσιαστικά τήρησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις και κυρίως συντήρησε τον μύθο των κακών οργανώσεων που τρώνε τα χρήματα του ελληνικού λαού. Εν τω μεταξύ πλην των ΜΚΟ που έχει η Εκκλησία της Ελλάδας, οι υπόλοιπες είτε έχουν ιδιωτική χρηματοδότηση από το εξωτερικό, είτε βασίζονται σε crowdfunding, αλλά οκ, λεπτομέρεια που μας χαλάει μια υπέροχη ιστορία κυβερνητικής προπαγάνδας.

Αυτό που βέβαια ποτέ δε θα πει η καλύτερη κυβέρνηση που έχει περάσει από τη χώρα είναι ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει ήδη ζητήσει να ανακληθεί ο νόμος, αφού όπως λέει στο πόρισμά του είναι αντίθετο με βασικές ευρωπαϊκές αρχές όπως η ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι και την προστασία του χώρου της κοινωνίας των πολιτών.

Η σύσταση που απευθύνεται στην ελληνική κυβέρνηση είναι να αναθεωρήσει την ΚΥΑ και τις συναφείς νομοθετικές διατάξεις προκειμένου να εναρμονιστούν με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Επιπλέον, κατά την αναθεώρηση των τροποποιημένων διατάξεων, θα ήταν σκόπιμο να διενεργηθεί διαβούλευση με τις ΜΚΟ προτού ληφθούν οποιαδήποτε περαιτέρω μέτρα.

Φυσικά οι παραπλανημένοι New York Times -η μεγαλύτερη εφημερίδα του κόσμου- αναφέρονται και στην υπόθεση του Ιάσονα Αποστολόπουλου, λέγοντας πως επισήμως δεν έχει δοθεί καμία επίσημη εξήγηση για την ακύρωση της βράβευσης και πως αυτή προφανώς έγινε επειδή ο διασώστης ασκεί κριτική στην κυβερνητική πολιτική.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ