Κρήτη: Τρομερής αγριότητας ρατσιστική επίθεση σε εργάτες - μετανάστες στο Λασίθι

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως καταγγέλουν κάτοικοι του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, οκτώ Πακιστανοί εργάτες στην περιοχή φέρεται να ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για πυροβολισμούς, από συμμορία Ελλήνων που λυμαίνονται την περιοχή.

Κρήτη: Τρομερής αγριότητας ρατσιστική επίθεση σε εργάτες - μετανάστες στο Λασίθι
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα creta24.gr, οι κάτοικοι της περιοχής του Οροπεδίου Λασιθίου κάνουν λόγο για την πιο άγρια ρατσιστική επίθεση που έχει σημειωθεί στην Κρήτη, κατά την οποία θα μπορούσαν να υπάρχουν νεκροί αλλοδαποί μετανάστες - εργάτες. 

Οι κάτοικοι ζητούν να μπει τέλος στην εγκληματική συμπεριφορά μιας ομάδας Ελλήνων κακοποιών που δρουν ανεξέλεγκτοι στην περιοχή σε βάρος ανυπεράσπιστων αλλοδαπών που εργάζονται και δεν έχουν προκαλέσει ποτέ κάποιο επεισόδιο.

Σύmφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του creta24.gr, η επίθεση ήταν καθαρά ρατσιστικού χαρακτήρα και έγινε εις βάρος 8 Πακιστανών εργατών, τους οποίους χτύπησαν βάναυσα, ενώ δεν δίστασαν ακόμα και να πυροβολήσουν με σκοπό να τους αποσπάσουν τις λιγοστές τους οικονομίες από τα μεροκάματα τους. 
Μεταξύ των θυμάτων και ένας ανήλικος Πακιστανός, ενώ κατά τη διάρκεια της επίθεσης ένας άλλος ομοεθνής του είχε σύμφωνα με κατοίκους, κολλημένο στο πρόσωπό του το όπλο μέχρι να πει στους δράστες που έχει κρύψει τις οικονομίες του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το creta24.gr:

«Το σκηνικό τρόμου είναι συγκλονιστικό ότι έγινε απογευματινές ώρες της Τετάρτης στο χωριό Άγιος Γεώργιος του Οροπεδίου Λασιθίου και για το οποίο δεν υπήρξε καμία καταγγελία από τους αλλοδααπούς κι αυτό γιατί φοβούνταν τις συνέπειες παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για τα θύματα της άγριας αυτής επίθεσης.

Τα όσα περιέγραψε κάτοικος του χωριού προκαλούν ανησυχία για το αύριο αλλά και φόβο για το τι είναι ικανοί να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι εάν δεν συλληφθούν. Οι δράστες, έξι με εφτά σύμφωνα με τις περιγραφές ,εισέβαλαν το απόγευμα της Τετάρτης στα δύο σπίτια όπου μένουν οι αλλοδαποί και αρχικά με ξύλα άρχισαν να τους χτυπούν στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ όταν οι αλλοδαποί αντιστάθηκαν και προσπάθησαν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, οι ίδιοι δράστες αρκετοί εκ των οποίων οπλισμένοι άρχισαν να πυροβολούν. «Ακούσαμε τους πυροβολισμούς και ξέρουμε ότι η αστυνομία όταν ήρθε μετά από δική μας ενημέρωση, βρήκε αρκετούς κάλυκες από όπλα» μας είπε κάτοικος του χωριού.

Ο ίδιος περιέγραψε μάλιστα ότι ένας εκ των Πακιστανών που δέχτηκε επίθεση, για να γλυτώσει από το ξύλο που δεχόταν πήδηξε από τον πρώτο όροφο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παρέα των τραμπούκων με τα όπλα δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργεί πρόβλημα στην περιοχή… Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών έχουν και πολύ βαρύ ποινικό παρελθόν που όμως η Δικαιοσύνη όταν βρέθηκαν ενώπιον της έδειξε επιείκεια λόγω του νεαρού τότε της ηλικίας τους. Πρόκειται για κατοίκους του Οροπεδίου Λασιθίου αλλά και από άλλες περιοχές του νομού, τα στοιχεία των οποίων είναι ήδη γνωστά στην Αστυνομία και γίνεται προσπάθεια για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ