Πάνω από 80.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη στα Βίλια - Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά με άπνοια και χωρίς καύσωνα (εικόνες)

Για τρίτη συνεχή ημέρα μαίνεται η πυρκαγια στα Βίλια Αττικής, στη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή, με 80.000 στρέμματα, μέχρι στιγμής, να έχουν γίνει στάχτη. Χαρακτηριστικό είναι πως και σε αυτή την περίπτωση επικρατεί κατά περιόδους απόλυτη άπνοια, ενώ δεν υπάρχει η "δικαιολογία" του καύσωνα και του "μικροκλίματος".

Πάνω από 80.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη στα Βίλια - Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά με άπνοια και χωρίς καύσωνα (εικόνες)

«Η φωτιά έχει βρει ένα πολύ πυκνό δάσος που δεν μπορούμε να πλησιάσουμε και καίει. Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Μιλάμε για ένα μέτωπο με πάρα πολύ μεγάλη περίμετρο όπου δεν υπάρχει δυνατότητα επίγειας πρόσβασης και δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε από τα εναέρια, περιμετρικά, στο σύνολό της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης. 

Μια δήλωση που σίγουρα προκαλεί ανησυχία για τα μέτρα και τα μέσα πυρόσβεσης, τη στιγμή μάλιστα που έχει ήδη προηγηθεί η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστιρία της χώρας σε Εύβοια, Πελοπόννησο και Βόρεια Αττική.

Χαρακτηριστικό είναι πως σήμερα το πρωί στα Βίλια, οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα... 0 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά πλησιάζει απειλητικά τον κεντρικο οικισμό των 4000 κατοίκων στην περιοχή.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες της Τατιάνας Μπόλαρη (eurokinissi) από τη φωτιά στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων Αττικής.

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.