Νέες δηλώσεις Τσιτσιπά για εμβολιασμό - Και όμως κατάφερε να το κάνει χειρότερο

Εκτός από το αδιαμφισβήτητο, τεράστιο ταλέντο του στο τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπας έχει άλλο ένα. Οι διευκρινίσεις για αμφιλεγόμενες δηλώσεις του, να κάνουν τα πράγματα χειρότερα από πριν.

Νέες δηλώσεις Τσιτσιπά για εμβολιασμό - Και όμως κατάφερε να το κάνει χειρότερο

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα του με τον Σεμπάστιαν Κόρντα, στο Open του Σινσινάτι, οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις για τις δηλώσεις που εξέφρασε για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, λίγες μέρες πριν, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων.

Ο Έλληνας τενίστας ξεκαθάρισε αρχικά πως δεν είχε ενημερωθεί για την αίσθηση που δημιουργήσαν οι δηλώσεις του στην Ελλάδα και προχώρησε σε περαιτέρω… επεξηγήσεις.

«Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος. Δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό στο tour. Οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δεν είπα κάτι περίεργο. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αν είναι να το παίζουμε διπλωμάτες και να μην μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας για κάτι συγκεκριμένο, ποιος ο λόγος να κάνουμε αυτές τις συνεντεύξεις», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και συνέχισε:

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι σωστό. Δεν μπορεί κάποιος να πάει με ένα εμβόλιο και να σε υποχρεώσει να το κάνεις. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία. Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό. Όπως είπα, δεν είναι υποχρεωτικό, ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει για τον εαυτό του τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουμε όλοι, δεν λέω το αντίθετο. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα μας δοθούν πολλές επιλογές, αλλά μέχρι τότε θέλω να δω μια καλύτερη εκδοχή του εμβολίου που να μας παρέχει πιο πολλά συν, παρά πλην». 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ