Δασαρχείο Πεντέλης: Φρικιαστική αναγγελία για κυνήγι αγριογούρουνων σε Εκάλη και Διόνυσο

Σε κυνήγι αγριογούρουνων φαίνεται πως προχωρά το Δασαρχείο Πεντέλης με ανακοίνωσή του και επίσημα έγγραφα, προκαλώντας την οργή κατοίκων και φιλοζωικών οργανώσεων.

Δασαρχείο Πεντέλης: Φρικιαστική αναγγελία για κυνήγι αγριογούρουνων σε Εκάλη και Διόνυσο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, μεγάλος αριθμός ζώων έχει βρει καταφύγιο στα δάση πέριξ της Εκάλης και του Διονύσου. Παρόλα αυτά, όπως φαίνεται με απόφαση του Δασάρχη, κυνηγετικές οργανώσεις θα λάβουν μέρος σε "δράση" για «μείωση του πληθυσμού των αγριογούρουνων», παρά το γεγονός ότι το κυνήγι έχει απαγορευθεί και ο Δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με την αναρτημένη, από το Δήμο Διονύσου, απόφαση του Δασάρχη, την Τρίτη, από τις 5 τα ξημερώματα με 12 το μεσημέρι, δασοφύλακες, μαζί με κυνηγούς από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαρουσίου θα κυνηγήσουν αγριογούρουνα.

Όπως καταγγέλλουν στο 2020mag.gr, κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι επικοινώνησαν με τους τοπικούς φορείς για να διαμαρτυρηθούν, η απόφαση αυτή λήφθηκε χωρίς καμία μελέτη. Χαρακτηριστικά ήταν η απάντηση στους κατοίκους πως «υπάρχουν πάνω από 500 αγριογούρουνα» και όταν οι κάτοικοι ρώτησαν πώς προκύπτει αυτός ο αριθμός απάντησαν «ε, μπορεί να είναι και 200».

Κάτοικοι της περιοχής, τονίζουν επίσης πως το Δασαρχείο Πεντέλης είχε αρνηθεί να προχωρήσει σε μεταφορά αγριογούρουνων σε ασφαλέστερο περιβάλλον, όταν αυτά είχαν πρωτοεμφανιστεί πριν μερικά χρόνια. Τα συγκεκριμένα αγριογούρουνα - υβρίδια δεν είχαν ποτέ εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά και είναι σχεδόν εξημερωμένα, υπογραμμίζουν οι κάτοικοι

Το κυνήγι του Δασαρχείου, δηλώνουν φιλοζωικές οργανώσεις, θα δημιουργήσει φόβο στα συγκεκριμένα ζώα, τα οποία και θα αντιληφθούν τον άνθρωπο ως απειλή.  

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται, αν ισχύσει για μια απαράδεκτη απόφαση που καλώς έχει προκαλέσει σάλο.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ