Παραιτήθηκε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός με 16000 νεκρούς λόγω κορωνοϊού σε 127 εκατ. πληθυσμού

Την επικείμενη παραίτησή του και την απόφαση να μη διεκδικήσει επανεκλογή με το Φιλελεύθερο κόμμα, ανακοίνωσε ο ιάπωνας πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα, μόλις ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Αφορμή, μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν διεθνή μέσα, στάθηκε η έξαρση του κορωνοϊού, η αδυναμία διαχείρισης της πανδημίας, καθώς και οι 16000 νεκροί σε μια χώρα με... 128 εκατομμύρια πληθυσμο. Do the math.

Παραιτήθηκε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός με 16000 νεκρούς λόγω κορωνοϊού σε 127 εκατ. πληθυσμού

Για να γίνει πλήρως κατανοητή η αναλογία, η Ιαπωνία έχει 16000 θανάτους με πληθυσμό 128 εκατομμύρια, ενώ η Ελλάδα 13.777 (μέχρι χθες 02/09) και πληθυσμό 11 εκατομμύρια.

Με λίγα λόγια, η Ιαπωνία έχει 128 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού και η Ελλάδα 1.322 θανάτους ανα εκατομμύριο πληθυσμού.

Ίσως ο Ιάπωνας πρωθυπουργός θα έπρεπε να πάρει μερικές συμβουλές από τον έλληνα ομόλογό του σχετικά με την επικοινωνιακή και μιντιακή διαχείριση της πανδημίας.

Βέβαια στις πολιτισμένες χώρες, η "ατομική ευθύνη" βαραίνει τον πρωθυπουργό.

 

* πηγή στατιστικών covid: worldometers.info

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.