Εικόνες ντροπής σε αγιασμό - Εκτός ελέγχου ο Αρχιμανδρίτης: «Να κρατάω τον σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα;» (video)

Εικόνες ντροπής και εκκλησιαστικής ασυδοσίας μέσα σε εκπαιδευτικό ίδρυμα, σε αγιασμό στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου, με τον θρασύτατο Αρχιμανδρίτη, να βγαίνει εκτός εαυτού για τη χρήση μασκών και να κάνει παραληρηματικό, σκοταδιστικό κήρυγμα. 

Εικόνες ντροπής σε αγιασμό - Εκτός ελέγχου ο Αρχιμανδρίτης: «Να κρατάω τον σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα;» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Παρόντες στον αγιασμό ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας, Ιωάννης Κιοσσές και ο Δήμαρχος Αμύνταιου, Άνθιμος Μπιτάκης, οι οποίοι και έδωσαν το "καλό" παράδειγμα βγάζοντας την μάσκα τους για να φιλήσουν τον σταυρό.

Όταν δύο μικρές μαθήτριες ήρθαν μπροστά για να φιλήσουν τον σταυρό, οι προτροπές μιας καθηγήτριας αλλά και του λυκειάρχη ήταν -πολύ σωστά- να μη βγάλουν την μάσκα, με τον Αρχιμανδρίτη, Σεβαστιανό Τοπάλη, να δείχνει φανερά ενοχλημένος. Τελικά -δυστυχώς- οι μαθήτριες φίλησαν χωρίς μάσκα, τον ίδιο σταυρό που λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν φιλήσει ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος της περιοχής.

Στη συνέχεια ο θρασύτατος Αρχιμανδρίτης έκανε μάλιστα και σκοταδιστικό κήρυγμα, νουθετόντας τους καθηγητές, λέγοντας τους να κλείνουν το στόμα τους μπροστά του και εξυμνώντας τους εκπροσώπους του της πολιτείας που φίλησαν τον σταυρό χωρίς μάσκα.

«Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους; Ντροπή σας. Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου. Οι άρχοντες του τόπου φιλήσανε τον σταυρό χωρίς μάσκα και εσείς θα μου κάμετε επεισόδιο εδώ μέσα την ώρα του αγιασμού. Και να μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις επειδή δε φοράω μάσκα. Να κρατάω τον σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας. Είναι αναίδεια που με διακόψατε. Οι άρχοντες του τόπου έδωσαν παράδειγμα ευβλάβειας και σεμνότητας στα παιδιά μας. Εσείς τι δίνετε;», είπε διαρρηγνύοντας τα ιμάτια του ο Αρχιμανδρίτης.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ