Θεσσαλονίκη: Φασιστική επίθεση με λοστούς, πέτρες και μαχαίρια σε σχολείο της Σταυρούπολης (video)

Αυξάνονται το τελευταίο διάστημα οι φασιστικές επιθέσεις, με σαφή ευθύνη του κυβερνητικού κόμματος του οποίου στελέχη οικιοποιούνται όλο και πιο συχνά τη ρητορική της εγκληματικής νεοναζιστικης οργάνωσης.  

Θεσσαλονίκη: Φασιστική επίθεση με λοστούς, πέτρες και μαχαίρια σε σχολείο της Σταυρούπολης (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το πρωί της Τρίτης (28/09) και κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης φοιτητών έξω από το 1ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη, ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε στους διαδηλωτές. πετόντας πέτρες και χτυπούσαν φοιτητές και μαθητές με λοστούς και καδρόνια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν και μαχαίρια.

Στο σημείο έφθασε καθυστερημένα και μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Να θυμίσουμε η κινητοποίηση των φοιτητών διοργανώθηκε ως διαμαρτυρία για την επίθεση και τον  ξυλοδαρμό που δέχθηκαν φοιτητές έξω από τον ίδιο χώρο, στις 22 Σεπτεμβρίου, από φασιστικές οργανώσεις, όταν και μοίραζαν υλικό για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σε μαθητές.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους φοιτητικούς συλλόγους αναφέρεται: 

«Καταγγέλλουμε την φασιστική επίθεση που δέχθηκαν μέλη ΦΣ την ίδια ώρα που μοίραζαν τις αποφάσεις των συλλόγων τους έξω από σχολείο. Οι φασίστες μαζεύτηκαν για να ξυλοκοπήσουν τους φοιτητές, να επιτεθούν για μια ακόμα φορά στο οργανωμένο κίνημα και να σπείρουν το φόβο.

Οι φοιτητές και οι μαθητές έχουν δείξει ότι δεν υποχωρούν και δεν τρομοκρατούνται από τέτοια θρασύδειλα χτυπήματα. Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι βαθιά ριζωμένη στους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Ένα χρόνο μετά τη δίκη της ΧΑ, δε θα επιτρέψουμε στους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι στις γειτονιές, τα σχολεία και τις σχολές μας. Οι αντιλήψεις της μισαλλοδοξίας, του εθνικισμού και του ρατσισμού και οι φασιστικές πρακτικές δεν έχουν χώρο πουθενά. Οκτώ χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δίνεται καθημερινά εκεί που οι φασίστες βγαίνουν από τα καβούκια τους και επιτίθενται ξανά στους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας.

Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι δεν ξεχνάμε! Γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει Φασισμός. Σημαίνει μίσος για το διαφορετικό, ξενοφοβία, ρατσισμός, συντήρηση των πιο σκοταδιστικών απόψεων που έχει γεννήσει ανθρωπότητα. Σημαίνει επιθέσεις σε μετανάστες εργαζόμενους όπως οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες, σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές, δολοφονίες όπως του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.

Σημαίνει όμως και ολόπλευρη στήριξη των αφεντικών στα σχέδια τους όπως άλλωστε έκαναν οι ναζιστές εγκληματίες της Χ.Α με την οργάνωση δουλεμπορικού γραφείου στη Ναυπιγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος για να βρίσκουν οι εφοπλιστές φθηνό εργατικό δυναμικό, όπως έγινε και με την προσπάθεια καταστολής των δίκαιων απεργιακών κινητοποιήσεων για υπογραφή ΣΣΕ των εργαζομένων στη COSCO, όπως κάνουν σε κάθε χώρο δουλειάς αφού είναι τα «μάτια» και τα «αυτιά» της εργοδοσίας.

Στέλνουμε μήνυμα ότι αυτοί και η εγκληματική τους ιδεολογία δεν θα βρουν χώρο στις σχολές μας, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους ψυχαγωγίας της νεολαίας! Ξέρουμε ότι είναι η οργανωμένη μας δράση και αγώνας που φοβούνται, καλούμε λοιπόν τους φοιτητές και τους μαθητές ακόμη μια φορά σε κοινό αγώνα!».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ