Απάντηση της γιατρού που "κόπηκε" επειδή έπρεπε να κάτσει σπίτι με τα παιδιά της

Μέσω ανακοίνωσης της ΟΕΝΓΕ, η γιατρός Αργυρώ Κυριακάκη, δίνει τη δικιά της απάντηση σχετικά με το αίτημα αναπομπής της απόφασης του Συμβουλίου Κρίσεων όσον αφορά στο σκεπτικό της απόρριψης όπως αυτό διατυπώθηκε με προσβλητικό και σεξιστικό τρόπο στο πρακτικό της συνεδρίασης.

Απάντηση της γιατρού που
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μέσω ανακοίνωσης της ΟΕΝΓΕ, η γιατρός Αργυρώ Κυριακάκη, δίνει τη δικιά της απάντηση σχετικά με το αίτημα αναπομπής της απόφασης του Συμβουλίου Κρίσεων όσον αφορά στο σκεπτικό της απόρριψης όπως αυτό διατυπώθηκε με προσβλητικό και σεξιστικό τρόπο στο πρακτικό της συνεδρίασης.

Θυμίζουμε ότι η Αργυρώ Κυριακάκη, μητέρα δύο παιδιών, είχε κάνει αίτηση για την θέση Επιμελήτριας Β’, από το 2016, στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Το Συμβούλιο Επιλογής έκρινε την Α. Κυριακάκη τον Μάιο του 2021 και στα πρακτικά αναφέρεται πως η γιατρός ναι μεν πληροί τις προϋποθέσεις, αλλά «προβλημάτισε το γεγονός πως στην παρούσα φάση, προσπαθεί να προσαρμόσει την επαγγελματική της ζωή στο πλαίσιο που θέτει η οικογενειακή της ζωή, λόγω των δύο μικρών παιδιών που έχει».

Στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, η Αργυρώ Κυριακάκη απαντάει και στην υφυπουργό Υγείας, Μίνας Γκάκα -που μετά το θόρυβο αρνήθηκε τις κατηγορίες περισεξιστικής αξιολόγησης και ανακοίνωσε η κ. Κυριακάκη απορρίφθηκε για τη θέση λόγω λιγότερων τυπικών προσόντων- και ξεκαθαρίζει ότι «το αίτημά μου, το οποίο τελικώς το υπουργείο Υγείας απέρριψε, αφορά στο σκεπτικό του Συμβουλίου Κρίσεων, όπως αυτό αποτυπώνεται σαφέστατα στο πρακτικό της συνεδρίασης και όχι σε τυχόν ένστασή μου αναφορικά με τη συγκριτική βαθμολόγηση των υποψηφίων, καθώς αυτή δεν μπορεί να αποτελέσει αίτιο αναπομπής».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ιατρού Αργυρώς Κυριακάκη:

Το αίτημά μου, το οποίο τελικώς το Υπουργείο Υγείας απέρριψε, αφορά στο σκεπτικό του Συμβουλίου Κρίσεων, όπως αυτό αποτυπώνεται σαφέστατα στο πρακτικό της συνεδρίασης και όχι σε τυχόν ένστασή μου αναφορικά με τη συγκριτική βαθμολόγηση των υποψηφίων, καθώς αυτή δεν μπορεί να αποτελέσει αίτιο αναπομπής.

Σε προγενέστερο χρόνο και σύμφωνα με τα οριζόμενα από τη νομοθεσία είχα υποβάλλει ένσταση και για την βαθμολόγηση κάποιων συνυποψηφίων μου και σε σύγκριση με εμένα, ένσταση που  απέρριψε το Συμβούλιο Κρίσεων, συμβούλιο που απαρτίζεται μεταξύ άλλων και από τους κριτές που αξιολόγησαν τους υποψηφίους. Η υψηλότερη βαθμολογία, όπως αυτή τέθηκε από το Συμβούλιο Κρίσεων, ίσως δεν θα έπρεπε να μεταφράζεται αυτόματα από το Υπουργείο Υγείας σε κατοχή περισσότερων τυπικών προσόντων (τίτλους σπουδών- προϋπηρεσία). Αναφορικά εγώ είμαι κάτοχος διδακτορικής διατριβής κριθείσας με Άριστα από το ΕΚΠΑ και είχα μέχρι την υποβολή της αίτησής μου προς κρίση το 2016 1700 ημέρες προϋπηρεσίας στο ΕΣΥ ως ειδικευμένη ιατρός.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες γνωστούς και αγνώστους σε εμένα, ανώνυμους και επώνυμους, φορείς και συλλογικότητες για την συμπαράσταση και τη συνδρομή τους. Θα συνεχίσω τις προσπάθειες μου για την δικαίωση του αιτήματός μου, όπου και όπως η Εθνική και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία μου επιτρέπουν και η συνείδησή μου μου επιβάλλει, καθώς αδυνατώ να συμβιβαστώ με το σκεπτικό της κρίσης».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ