«Φέτος το υπουργείο Παιδείας έκοψε την παράληλη στήριξη από χιλιάδες παιδιά με αναπηρία» (video)

Απίστευτο και όμως αληθινό. Σύμφωνα με καταγγελία γονέων στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, το υπουργείο Παιδείας φέτος έκοψε την παράλληλη στήριξη για χιλιάδες παιδιά με αναπητρία και οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν σε ιδιωτικά κέντρα.

«Φέτος το υπουργείο Παιδείας έκοψε την παράληλη στήριξη από χιλιάδες παιδιά με αναπηρία» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικής μαθησιακής αγωγής, που στηρίζει παιδιά με αναπηρία "έκοψε" φέτος το υπουργείο Παιδείας, σύφωνα με καταγγελίες γονέων.

Αυτή η συνειδητή κυβερνητική απόφαση αφήνει χιλιάδες παιδιά με αναπηρία χωρίς την απαραίτηση στήριξη ένταξης στη μαθητική διαδικασία, και λόγω των τεράστιων κενών που καταγράφονται στο πρόγραμμα της παράλληλης στήριξης, οι γονείς αναγκάζονται να πληρώσουν από τη τσέπη τους σημαντικά ποσά σε ιδιωτικά κέντρα.

Την Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε στην Ηλιούπολη  ένας ιδιαίτερος αγώνας προκειμένου να εξασφαλιστούν τα χρήματα που θα επιτρέψουν στον μικρό Γιαννάκη Βολιώτη να υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων.

Όπως κατήγγειλαν στο OPEN οι γονείς του μικρού Γιαννάκη, «φέτος κόψανε την παράλληλη στήριξη από χιλιάδες παιδιά με αναπηρία και το υπουργείο φέτος μου έστειλε παράλληλη στήριξη για 2 μόνο μέρες, που σημαίνει πως είτε το παιδί δεν θα προοδεύσει, ή ότι πρέπει εμείς ως οικογένεια να πληρώνουμε ιδιωτική στήριξη για να πάει σχολείο και να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του»

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ