«Φέτος το υπουργείο Παιδείας έκοψε την παράληλη στήριξη από χιλιάδες παιδιά με αναπηρία» (video)

Απίστευτο και όμως αληθινό. Σύμφωνα με καταγγελία γονέων στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, το υπουργείο Παιδείας φέτος έκοψε την παράλληλη στήριξη για χιλιάδες παιδιά με αναπητρία και οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν σε ιδιωτικά κέντρα.

«Φέτος το υπουργείο Παιδείας έκοψε την παράληλη στήριξη από χιλιάδες παιδιά με αναπηρία» (video)

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικής μαθησιακής αγωγής, που στηρίζει παιδιά με αναπηρία "έκοψε" φέτος το υπουργείο Παιδείας, σύφωνα με καταγγελίες γονέων.

Αυτή η συνειδητή κυβερνητική απόφαση αφήνει χιλιάδες παιδιά με αναπηρία χωρίς την απαραίτηση στήριξη ένταξης στη μαθητική διαδικασία, και λόγω των τεράστιων κενών που καταγράφονται στο πρόγραμμα της παράλληλης στήριξης, οι γονείς αναγκάζονται να πληρώσουν από τη τσέπη τους σημαντικά ποσά σε ιδιωτικά κέντρα.

Την Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε στην Ηλιούπολη  ένας ιδιαίτερος αγώνας προκειμένου να εξασφαλιστούν τα χρήματα που θα επιτρέψουν στον μικρό Γιαννάκη Βολιώτη να υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων.

Όπως κατήγγειλαν στο OPEN οι γονείς του μικρού Γιαννάκη, «φέτος κόψανε την παράλληλη στήριξη από χιλιάδες παιδιά με αναπηρία και το υπουργείο φέτος μου έστειλε παράλληλη στήριξη για 2 μόνο μέρες, που σημαίνει πως είτε το παιδί δεν θα προοδεύσει, ή ότι πρέπει εμείς ως οικογένεια να πληρώνουμε ιδιωτική στήριξη για να πάει σχολείο και να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του»

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.