Αρκαλοχώρι: "Ημιμαραθώνιος Αγάπης" για τους σεισμόπληκτους και καταγγελίες για αδιαφορία

Όπως αναφέρουν στο 2020mag.gr κάτοικοι της περιοχής «στο Αρκαλοχώρι Κρήτης οι άστεγοι αυξάνονται. Οι οικισκοι δεν έχουν φτάσει ή δεν μπορούν να στηθούν γιατί δεν υπάρχει διαμορφωμένος χώρος. Οι άνθρωποι βρίσκονται 5η μέρα στις σκηνές και ο καιρός χαλάει. Ο αθλητικός κι ο πολιτιστικός σύλλογος κάνουν καταπληκτική δουλειά στο να οργανώνουν στην υποστήριξη των αστέγων. Προφανώς τα 1500 και πλέον ακατάλληλα σπίτια που έμεναν αγροτικές οικογένειες δεν είναι σημαντικό θέμα για τα κανάλια μας». 

Αρκαλοχώρι:
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η εθελοντική πρωτοβουλία "Ημιμαραθώνιος Αγάπης, (ο οποίος τελικά θα είναι virtual και όχι κανονικός για λόγους ασφαλείας), κάνει μια μεγάλη προσπάθεια βοήθειας των σεισμόπληκτων στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Δείτε λεπτομέρειες και ας βοηθήσουμε όλοι με όποιον τρόπο μπορούμε.

Ανακοίνωση του "Ημιμαραθωνίου Αγάπης":

Γίνε εθελοντής

Μετά τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα ενδιαφέροντος για εθελοντική εργασία στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου που βρίσκεται ο μεγαλύτερος καταυλισμός και τα μαγειρεία σίτισης των σεισμοπαθών της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου, η οργανωτική επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης έκρινε ότι υπάρχει ανάγκη και  δημιούργησε ένα ηλεκτρονικό σύστημα δήλωσης εθελοντών.

Το πρόγραμμα έχει χωριστεί σε τετράωρες βάρδιες που μπορούν να δηλώσουν μέχρι 8 άτομα.

Όταν φτάσετε στο εκθεσιακό κέντρο θα σας περιμένουν μέλη της οργανωτικής επιτροπής  του Ημιμαραθωνίου Κρήτης σε ειδικά διαμορφωμένη τέντα για να σας υποδείξουν σε συνεννόηση με την συντονιστική επιτροπή του Δήμου, σε ποιες θέσεις μπορείτε να είσαστε χρήσιμοι.  

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Κάνε δωρεά

Μετά τα εκατοντάδες συγκινητικά μηνύματα από όλη την Ελλάδα και την θέληση για στήριξη των ανθρώπων που επλήγησαν από τους ισχυρούς σεισμούς στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου η οργανωτική επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης σε συνεργασία με τα Super Market Χαλκιαδάκης και Σκλαβενίτης αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία σε όποιον επιθυμεί να προσφέρει τρόφιμα με τον εξής τρόπο:

  • Αγοράζοντας δωροεπιταγή από οποιοδήποτε Σουπερ μαρκετ Χαλκιαδάκη λέγοντας ότι είναι για λογαριασμό του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας - Ημιμαραθωνίου Κρήτης
  • Βάζοντας σε οποιοδήποτε ταμείο ή υποδοχή καταστήματος Σκλαβενίτης σε όλη την Ελλάδα όποιο ποσό επιθυμείτε στην προπληρωμένη κάρτα για αγορές με αριθμό: 0401253595396
  • Αγοράζοντας δωροεπιταγές online από το παρακάτω link με ποσά πολλαπλάσιο του 2€ https://eshop.xalkiadakis.gr/.../dipla-stous-seismopliktous/

Στη συνέχεια ο Αθλητικός Σύλλογος Υγείας και η οργανωτική επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης βλέποντας τις ανάγκες σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης θα ψωνίζει και θα τα μεταφέρει στον χώρο αποθήκευσης τροφίμων που έχει δημιουργήσει ο Δήμος στο Εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου για τους σεισμόπληκτους.

Η παραπάνω πρωτοβουλία γίνεται για να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να προσφέρουν και βρίσκονται μακριά αλλά και για να μπορούμε να προμηθευόμαστε είδη που υπάρχουν σε έλλειψη στον καταυλισμό χωρίς να συσσωρεύονται ποσότητες τροφίμων ενός είδους που μπορεί να μη χρειάζονται.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ