Κορωνοϊός: "Κατρακυλά" η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της πανδημίας

O έγκριτος μηνιαίος δείκτης του Bloomberg καταγράφει την επιτυχία των χωρών στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Νέα πτώση για την Ελλάδα.

Κορωνοϊός:
ΠΡΟΒΟΛΗ

Άλλες δυο θέσεις έχασε η Ελλάδα στην μηνιαία κατάταξη του Bloomberg που αφορά τα καλύτερα μέρη που μπορεί να βρεθεί κανείς εν μέσω πανδημίας.

Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην 23η θέση, πολύ πίσω από άλλες ευρωπαϊκές, όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία που είναι στις δυο πρώτες θέσεις.

Μεταξύ άλλων χωρών, η Γαλλία είναι 7η και η Πορτογαλία 18η ενώ είναι χαρακτηριστικό είναι πως σε καλύτερη θέση (19η) από την Ελλάδα βρίσκεται και η Τουρκία.

Το «Covid Resilience Ranking» είναι μια μηνιαία μέτρηση που καταγράφει 53 χώρες και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την πανδημία.

Μεταξύ των 12 δεικτών που εξετάζει είναι η ποιότητα του συστήματος υγείας, η εμβολιαστική κάλυψη, η συνολική θνησιμότητα και η πρόοδος αναφορικά με την επανέναρξη ταξιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί η εντυπωσιακή άνοδος της Χιλής που μέσα σε μόλις ένα μήνα κέρδισε 23 θέσεις και έφτασε στην 8η θέση, κάτι που επιβεβαιώνει και τη συνολική βελτίωση της κατάστασης στη Νότια Αμερική, που είχε δέχθεί το ισχυρότερο χτύπημα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ