Κορωνοϊός: Μετά τη Θεία Κοινωνία η Αθηνά Λινού "απενοχοποιεί" και τον ασπασμό εικόνων

Μπορεί οι εικόνες συνωστισμού και ασπασμού εικόνων χωρίς μάσκα στον Άγιο Δημήτριο να είναι σοκαριστικές λαμβάνοντας υπόψιν και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, αλλά φαίνεται πως τα μέλη της επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας συνεχίζουν να δίνουν λοιμωξιολογικό «συγχωροχάρτι» σε προφανώς επικίνδυνες πρακτικές.

Κορωνοϊός: Μετά τη Θεία Κοινωνία η Αθηνά Λινού
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Η στιγμιαία επαφή με τον ιό, την στιγμή που θα ασπαστούμε την εικόνα, ο κίνδυνος είναι ελάχιστος. Ο ιός μεταδίδεται με την αναπνοή. Ο κίνδυνος, επομένως, βρίσκεται εάν στον χώρο που αναπνέουμε είμαστε χωρίς μάσκα και υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση του ιού στον αέρα», δήλωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

«Αυτό συμβαίνει σε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται με φυσικό αερισμό και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι για αρκετή ώρα. Ιδανικό θα ήταν να φοράμε την μάσκα και όταν δείχνουμε τον σεβασμό μας στην εικόνα, αλλά ο κίνδυνος είναι χειρότερος όταν είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο σε κλειστούς χώρους», πρόσθεσε.

Παρόλη την "απενοχοποίηση" του ασπασμού των εικόνων, η κ. Λινού δήλωσε η υποχρεωτική χρήση της μάσκας θα πρέπει να επιστρέψει οπωσδήποτε και στους εξωτερικούς χώρους και ότι θα πρέπει να επανεξεταστούν οι αποφάσεις σχετικά με την εστιάση και τη διασκέδαση των εμβολιασμένων χωρίς μάσκες. 

«Και για αυτούς τους ανθρώπους ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλότερος. Και μπορεί να το μεταδώσουν σε κάποιον καρκινοπαθή ή σε ανοσοκατεσταλμένο που δεν χρειάζεται να είναι στο ίδιο σπίτι. Μπορεί να το μεταδώσουν στο παιδί τους και αυτό να τον διασπείρει σε άλλο σπίτι, που έχει ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα. Επομένως το να μην τηρούμε τα μέτρα επειδή το θεωρούμε αυτό ελευθερία, νομίζω ότι είναι επιπόλαιο», είπε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε πως η κ. Αθηνά Λινού, που ήταν πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής, είχε δηλώσει επίσης πριν μερικούς μήνες πως «δεν υπάρχει μελέτη για μετάδοση του κορωνοϊού δια της καταπόσεως μέσω της θείας κοινωνίας. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να λύσουμε θέματα πνευματικά και ορθοδόξου πίστεως με λογική. Το μεταφυσικό, συμφωνώ απόλυτα, δεν αποδεικνύεται. Όμως επιμένω ότι μελέτη παγκόσμια, γιατί παρακολουθώ όλη την έρευνα καθημερινά, η οποία να δείχνει ότι μεταδίδεται ο ιός διά της καταπόσεως δεν υπάρχει»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ