Διεθνής κατακραυγή για βίαιη επαναπροώθηση προσφύγων από το ελληνικό λιμενικό (video - εικόνες)

Χθες (28/10) πλοίο που μεταφέρει περί τους 300 - 400 ανθρώπους εξέπεμψε SOS, ευρισκόμενο ανατολικά της Ιεράπετρας. Προορισμός του ήταν η Ιταλία, αλλά μηχανική βλάβη το άφησε απλοήγητο μεταξύ Ιεράπετρας και της νήσου Χρυσής.

Διεθνής κατακραυγή για βίαιη επαναπροώθηση προσφύγων από το ελληνικό λιμενικό (video - εικόνες)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι επιβαίνοντες κάλεσαν το 112 και ειδοποιήθηκε το Ελληνικό Λιμενικό για διάσωση. Και όπως γράφει το in.gr «στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης με σκάφη του λιμενικού να...χτενίζουν την θαλάσσια περιοχή χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί ίχνος του πλοίου».

Την ίδια στιγμή οι επιβαίνοντες στο πλοίο στέλνουν φωτό με την ακταιωρό ΛΣ070 να κινείται δίπλα στο ακυβέρνητο σκάφος.

Οι φωτογραφίες, τα ηχητικά μηνύματα δημοσιεύονται στο site του Aegean Report.

Λίγες ώρες μετά νέα video και φωτογραφίες στέλνονται στο Aegean Report, όπου φαίνονται άνδρες των ειδικών δυνάμεων να έχουν επιβιβαστεί στο πλοίο, οπότε υποθέτει κανείς ότι το πλοίο θα οδηγηθεί σε λιμάνι της Κρήτης.

Όμως το πλοίο στις 29/10 εμφανίζεται να πλέει βορειοανατολικά κοντά στα παράλια της Τουρκίας.  Εκτοτε και για πολλές ώρες το ίδιο πλοίο φαίνεται να συνεχίζει να πλέει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Υπενθυμίζουμε ότι το Λιμενικό υποστηρίζει ότι ποτέ δεν βρέθηκε πλοίο στην περιοχή, παρότι οι εικόνες και τα video δείχνουν καθαρά ότι σκάφος του Λιμενικού βρίσκεται δίπλα του.

Πρόκειται για μια από τις πιο μαζικές επαναπροωθήσεις, στις οποίες επιδίδεται το Λιμενικό με άνωθεν εντολή, αφού στο πλοίο επιβαίνουν πάνω από 300 άτομα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ