Σεξιστικός οχετός απο τον Μητροπολίτη Κοζάνης - Τι είπε για τον όρο "γυναικοκτονία" (video)

Αδιανόητο παραλήρημα σεξισμού και υποταγής των γυναικών από τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, Παύλο.

Σεξιστικός οχετός απο τον Μητροπολίτη Κοζάνης - Τι είπε για τον όρο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε σημερινό του (31/10) κήρυγμα στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, επιδόθηκε σε ένα σεξιστικό κρεσέντο, ενώ επιτέθηκε και σε αυτούς που χρησιμοποιούν τον όρο "γυναικοκτονία".

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του kozanimedia.gr, ο μητροπολίτης στο κήρυγμά του ανέφερε έναν διάλογο που ισχυρίστηκε πως είχε με έναν απόφοιτο του ΤΕΙ Κοζάνης που τον επισκέπτεται συχνά:

«η μάνα μου πάτερ σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι μου γιατί ο πατέρας μου έκανε μια παρατυπία. Και πού πάει, τον ρώτησα, 60 χρονών γυναίκα; Στη Θεσσαλονίκη για να γραφτεί σε μια σχολή! Εκεί φτάσαμε! Και δε λέει το παιδί μου…το σπλάχνο μου».

Και ο Μητροπολίτης Κοζάνης, συνέχισε στο σεξιστικό του παραλήρημα: «Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν… γυναικοκτονία λέει. Πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να γελάσει ή μάλλον να καγχάσει…γυναίκα δεν είσαι άνθρωπος; Εμείς ξέρουμε ανθρωποκτονία….αφού δεν είσαι άνθρωπος τι είσαι; … λένε οι γυναίκες πως, σεβασμιότατε, οι άντρες μας πολλές φορές μας ταπεινώνουν. Στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε! Έλεγαν οι μανάδες μας, ακούστε παιδιά μου, εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που εμείς θέλουμε. Έχει δύναμη η γυναίκα, γιατί έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας».

O Μητροπολίτης αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο ποσοστό διαζυγίων στην Ελλάδα, ενώ θέλησε να καταστήσει σαφές πως «δεν είμαι ούτε ρατσιστής, ούτε εθνικιστής».

Δείτε το βίντεο μετά το 02:51:00

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ