Καταγγελίες που σοκάρουν: «Ανειδίκευτοι γιατροί εφημερεύουν ως εντατικολόγοι επειδή δεν βγαίνουν οι βάρδιες» (video)

Πραγματικά ανατριχιαστικές είναι καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την κατάσταση των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα.

Καταγγελίες που σοκάρουν: «Ανειδίκευτοι γιατροί εφημερεύουν ως εντατικολόγοι επειδή δεν βγαίνουν οι βάρδιες» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, όπου σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες γιατρών χρίζουν ανειδίκευτους ιατρούς ως εντατικολόγους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις βάρδιες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (ΕΙΝΑ) Δημήτρη Ζιαζιά, δήλωσε στο Ionian Chanel, πως παθολόγοι και χειρούργοι του νοσοκομείου, οι οποίοι δεν έχουν εφημερεύσει ποτέ ξανά σε ΜΕΘ, κάνουν εφημερία επειδή δεν βγαίνουν οι βάρδιες. Αυτό συμβαίνει, όπως λέει, με εντολή από τη διοίκηση.

Σύμφωνα με το χειρουργό του «Αγιος Ανδρέας», Στέλιο Τσοχατζή, η κατάσταση στο νοσοκομείο αλλά και «όλα τα νοσοκομεία της χώρας» είναι εξωπραγματική καθώς «καλούνται γιατροί άσχετων ειδικοτήτων, οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, χειρουργοί, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τα περιστατικά covid να εφημερεύσουν και να συνδράμουν στις κλινικές covid. Προφανώς και είναι επικίνδυνο. Αν δεν προσλάβουν μόνιμους γιατρούς πρώτης γραμμής προφανώς δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέρχεται το σύστημα υγείας από γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων» τονίζει ο ίδιος στο Ionian Chanel.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ