Κορωνοϊός: Έκκληση για μαξιλάρια στο "Ιπποκράτειο"

Δεν υπάρχουν πλέον λόγια για να περιγράψουμε την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας.

Κορωνοϊός: Έκκληση για μαξιλάρια στο
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Χρειαζόμαστε μαξιλάρια για τους ασθενείς μας στις πτέρυγες covid. Βρείτε τα, αγοράστε τα και φέρτε τα στην πύλη του Ιπποκρατείου. Θα χαρούμε πολύ και θα σας ευχαριστήσουμε δεόντως!»

Η παραπάνω ανάρτηση της εντατικολόγου του "Ιπποκρατείου", Χριστίνας Κυδώνα στο Facebook, δείχνει την -κάτι παραπάνω από- δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο είναι κυριολεκτικά παρατημένο στην τύχη του και στην αυταπάρνηση του υγειονομικού προσωπικού.

Η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει την ανάγκη για μαξιλάρια:

«Η Διοίκηση του ΓΝΘ Ιπποκράτειο, η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ο Προϊστάμενος της επιστασίας και ιματισμού, διαψεύδουν κατηγορηματικά τις δηλώσεις γιατρού του Νοσοκομείου περί έλλειψης μαξιλαριών σε κλίνες. Προκαλούν έκπληξη αυτές οι ''εκκλήσεις'' και δεν γνωρίζουμε τι εξυπηρετούν, ιδιαίτερα σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία το Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται, μα παραμένει όρθιο και αντέχει με τη συνδρομή όλων των εργαζομένων, ώστε να εξυπηρετήσει τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την πανδημία του covid-19».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ