Κούγιας για Λιγνάδη: «Είναι ένας άνθρωπος με εξαιρετικό χιούμορ και εξαιρετική παιδεία» (video)

Την ώρα που ο Δημήτρης Λιγνάδης παραπέμπεται, με ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών σε δίκη κατηγορούμενος για τέσσερις βιασμούς, ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις με δηλώσεις του.

Κούγιας για Λιγνάδη: «Είναι ένας άνθρωπος με εξαιρετικό χιούμορ και εξαιρετική παιδεία» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Η υπόθεση αυτή έχει τεράστιο επιχειρηματικό και πολιτικό υπόβαθρο. Για τον εισαγγελέα και την ανακρίτρια θεωρώ ότι οι αποφάσεις τους είναι κατευθυνόμενεςΗ ανακρίτρια ήθελε να βλάψει τον κατηγορούμενο. Είχαμε ζητήσει κατ’ αντιπαράθεση εξέταση με τους βιασθέντες, και αυτό δεν ικανοποιήθηκε ποτέ. Στην ανάκριση μιλούσαν για ημερομηνίες και χρόνους που έγιναν οι βιασμοί, που ο Λιγνάδης ήταν εκτός Ελλάδας. Όταν είδαν ότι τα στοιχεία που έχουμε είναι αδιάσειστα, καλούσαν τον μάρτυρα και τα διόρθωνε. Στο δικαστήριο θα φανεί η προσωπικότητα αυτών που φέρονται να βιάστηκαν από το Λιγνάδη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» με τη Σίσσυ Χρηστίδου.


#MeToo: «Στα 19 μου με κακοποίησε βάναυσα γνωστός σκηνοθέτης του θεάτρου»


Συνεχίζοντας, ο γνωστός δικηγόρος είπε συγκεκριμένα: «Χάρηκα πολύ όταν γνώρισα τον κ. Λιγνάδη γιατί είδα έναν άνθρωπο με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και πάνω απ’ όλα αυτοσαρκαζόμενο. Ο κ. Λιγνάδης στη χειρότερη στιγμή της ζωής του, κρατούμενος, έχει την αίσθηση του χιούμορ. Είναι ένας άνθρωπος που δεν πίστευε ποτέ ότι θα καταδικαστεί και περνάει μια ταλαιπωρία. Όταν έχει λοιπόν ένας άνθρωπος έχει αυτή την παιδεία, είναι τιμή μου να με επιλέγει να τον υπερασπιστώ. Είναι ένας άνθρωπος με εξαιρετικό χιούμορ και εξαιρετική παιδεία».

Η Σίσσυ Χρηστίδου αντέδρασε έντονα στα λεγόμενα του Αλέξη Κούγια λέγοντας: «Μα στις συνθήκες που συναντηθήκατε παρατηρήσατε αυτοσαρκασμό κ. Κούγια; Τώρα θα με τρελάνετε. Στις συνθήκες που βρεθήκατε κάνατε χιούμορ; Ο αυτοσαρκασμός που κολλάει; Αντιλαμβάνεστε πόσο προκλητικό είναι να λέτε ότι ένας άνθρωπος που κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς, οι τρεις από αυτούς ανήλικοι, ότι κάνει χιούμορ πάνω σ΄αυτό και διασκεδάζει με την κατάσταση. Είναι προκλητικό. Εγώ που το ακούω σαν ακροατής, με προκαλεί που λέτε ότι αντί να είναι καταρακωμένος και στα πατώματα, έκανε και χιούμορ, με προκαλεί πάρα πολύ».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ