H M. πέθανε μόνη και διασωληνωμένη 6 ημέρες εκτός ΜΕΘ - Η γιατρός της διηγείται στο 2020mag.gr

Γιατρός περιγράφει στο 2020mag.gr, την ιστορία της Μ. που πέθανε μετά από 6 μέρες διασωλήνωσης εκτός ΜΕΘ, την ίδια ακριβώς περίοδο που ο αρνητής Μητροπολίτης Αιτωλίας μεταφερόταν από το Αγρίνιο, σε ΜΕΘ του "Ευαγγελισμού".

H M. πέθανε μόνη και διασωληνωμένη 6 ημέρες εκτός ΜΕΘ - Η γιατρός της διηγείται στο 2020mag.gr
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Μ. ήταν 69 ετών.

Πήγε στις 27 του Νοέμβρη στη γενική  εφημερία του νοσοκομείου "Γεννηματάς". Με Covid που είχε ήδη γίνει, πολύ βαριά πνευμονία. Μέσα σε  λίγες ώρες αναγκάστηκαν και την έβαλαν σε αυτό που λέγεται ρινική κάνουλα υψηλής ροής. Δηλαδή έπαιρνε οξυγόνο στην μέγιστη ποσότητα που μπορούσαν να δώσουν σε μη διασωληνωμένο άρρωστο.

Η Μ. ήταν από τη Γεωργία.

Πρόσεχε μία άλλη κυρία. Πήγαν και οι δύο μαζί στο νοσοκομείο. Νοσούσαν και οι δύο από τέσσερις-πέντε μέρες. Πήραν κάποια φάρμακα εκτός νοσοκομείου, επιδεινώθηκαν και πήγαν. Η γιαγιά που πρόσεχε η Μ., κατέληξε μέσα σε 24 ώρες.

Η Μ. ήταν ανασφάλιστη.

Δεν είχε χαρτιά, δεν είχε ΑΜΚΑ, δεν είχε κάνει εμβόλιο. Δούλευε εσωτερική, χωρίς άδεια παραμονής. Μπήκε στο μηχάνημα της υψηλής ροής, η γιατρός της εξήγησε ότι είναι πάρα πολύ σοβαρά, πάρα πολύ βαριά και ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να διασωληνωθεί. 

Η Μ. ήθελε να ζήσει.

Η γιατρός της διηγείται:

«Μου είπε: κάνετε ό,τι μπορείτε, σας παρακαλώ. Τι να πει γυναίκα; Έλεγε θέλω να ζήσω. Δεν είχε κανέναν στην Ελλάδα. Μία κόρη είχε, η οποία μένει στην Κύπρο. Το δεύτερο εικοσιτετράωρο της νοσηλείας της διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ. Δηλώνεται απευθείας στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ και μετά κάνουμε διάφορα τηλέφωνα σε μονάδες για να δούμε αν υπάρχουν κρεβάτια. Από το ΕΚΑΒ  μας λέγανε ότι δεν υπάρχει κρεβάτι. Και ότι υπάρχουν πάρα πολλοί στη λίστα που περιμένουν».

Η Μ. δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

«Θα μπορούσε να έχει πολύ καλή εξέλιξη διότι μόλις διασωληνώθηκε ανταποκρίθηκε στον μηχανικό αερισμό. Δεν είχε προβλήματα που βλέπουμε σε άλλους ασθενείς με Covid. Eίναι βέβαιο ότι αν μεταφερόταν σε μονάδα δεν τα πέθανε. θα ζούσε. Πιστεύω ότι τελικά θα τα κατάφερνε».

Η Μ. πέθανε στις 4 του Δεκέμβρη.

Η γυναίκα έμεινε -και κατέληξε- διασωληνωμένη, έξι μέρες σε κοινό θάλαμο.

Ήταν οι μέρες που ο Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς μεταφέρθηκε από το Αγρίνιο και εισήχθη στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 18 Νοεμβρίου, παραμένοντας σπίτι του. Αρνούμενος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και όταν τελικά μεταφέρθηκε, αρχικά αρνούνταν να διασωληνωθεί.
Διασωληνώθηκε στις 2 Δεκέμβρη, σε ΜΕΘ... «φάντασμα».
ΜΕΘ που δεν υπήρχε για τη Μ. και όποιον άλλον ασθενή, από όσους κατέληξαν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, όλες τις ημέρες από τις 2 Δεκέμβρη και μετά, που ο αρνητής και σφοδρός αντιεμβολιαστής Μητροπολίτης, νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε ΜΕΘ.

Παράλληλα ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, που κατήγγειλε «ότι βάσει των επισήμων στοιχείων 600 ασθενείς βρίσκονται στις ΜΕΘ, το σύνολο των διασωληνωμένων είναι 714, θα έπρεπε όλα τα κρεβάτια να είναι γεμάτα, όμως έχουμε 647 και τα 47 κρεβάτια είναι κενά», δέχτηκε οργισμένη επίθεση από τον αρμόδιο υπουργό Θάνο Πλεύρη: «Όσοι δεν πηγαίνουν στην εισαγγελία να πουν αυτά που καταγγέλλουν, θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τα ψέματα που λένε. Δεν περιμένω την εισαγγελία να κινηθεί, κινούμαι εγώ και ζητώ από την εισαγγελία να ελέγξει τις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές που έγιναν».
Κατάγγειλε ότι πρόκειται για ψεύδη και δήλωσε εξοργισμένος καθώς όπως είπε θα μπορούσε να δεχθεί κριτική για παραλείψεις ή γιατί δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να χαρακτηρίζει ουσιαστικά εγκληματίες την κυβέρνηση ένας συγκεκριμένος συνδικαλιστής.

Κύριε Πλεύρη, τον θάνατο της Μ. -της κάθε Μ. που πεθαίνει κάθε μέρα- διασωληνωμένη σε ένα κοινό θάλαμο, πώς θα προτείνατε, να το ονομάσουμε;

* Η ιστορία της Μ. μπορεί να διασταυρωθεί από όποιον αρμόδιο έχει πρόσβαση και επιθυμεί στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε για το κρεβάτι φάντασμα που βρέθηκε στις 2 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ