Στο "στόχαστρο" της Ιεράς Συνόδου ο Ηλίας Μόσιαλος για ανάρτηση στο facebook

Τι και αν ζούμε στο 2021. Την έντονη αντίδραση της Ιεράς Συνόδου προκάλεσε μία χιουμοριστική φωτογραφία με υγειονομικό νόημα, που δημοσίευσε ο Ηλίας Μόσιαλος, ως σχόλιο για τα νέα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Στο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, δημοσίευσε στο Facebook μία χιουμοριστική, αλλά και διδακτική, φωτογραφία που απεικονίζει την Παναγία και τον Ιωσήφ, που τα λένε για την υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου στο facebook:

Για την ανάρτηση αυτή, η Ιερά Σύνοδος έβαλε στο στόχαστρο τον Ηλία Μόσιαλο, δημοσιεύοντας μάλιστα ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζει ως «προσβλητική» την ανάρτηση του καθηγητή και τονίζει πως ο κ. Μόσιαλος «χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί».

Στην ανακοίνωσή της μάλιστα η Ιερά Σύνοδος, έχει το θράσος να κατηγορεί τον Ηλία Μόσιαλο για «ρατσισμό», «φανατισμό και έλλειψη σεβασμού στον άλλον»

«Κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως», υπογραμμίζει η Ιερά Σύνοδος στην ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

Η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό, κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα.

Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των “θρησκειών” ή των “αλλόθρησκων”, αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών. Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως.

Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή “υπέρ των μισούντων και αγαπώντων ημάς”.


* Η συντακτική ομάδα του www.2020mag.gr, εκφράζει απερίσπαστα την συμπαράστασή της στον Ηλία Μόσιαλο και τους επιστήμονες, που βρίσκονται, από την εποχή του Γαλιλαίου, υπό τη συνεχή απειλή του θρησκευτικού φονταμενταλισμού.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ