Πληθωρισμός - ΣΟΚ: Επιστροφή στο 2011

Στοιχεία ανθρωπιστικής κρίσης αποκτά πλέον η κατάσταση στη χώρα, με τον πληθωρισμό να φτάνει στα επίπεδα του πρώτου μνημονίου και την κυβέρνηση να επιδεικνύει πρωτοφανή ανεπάρκεια στη διαχείριση και της ακρίβειας.

Πληθωρισμός - ΣΟΚ: Επιστροφή στο 2011
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο πληθωρισμός για τον Δεκέμβριο έφτασε στο δυσθεώρητο 5,1% από 4,8% το Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Αυτή είναι η πρώτη φορά, από τον Ιανουάριο του 2011, που ο πληθωρισμός στην Ελλάδα σπάει το φράγμα του 5%.

Η κατάσταση για τους πολίτες είναι κυριολεκτικά απελπιστική καθώς η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει το "παγόβουνο" της ακρίβειας, ενώ έχει κόψει και τα έκτακτα επιδόματα στήριξης.

Οι τομείς της ενέργειας, της θέρμανσης, της στέγασης και των καταναλωτικών αγαθών στα σούπερ μάρκετ έχουν χτυπήσει "κόκκινο", ενώ και τα καύσιμα είναι πλέον απλησίαστα

Αν και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει πως το "κύμα" ακρίβειας θα κρατήσει το πολύ έως τα Χριστούγεννα, οι τελευταίες εκτιμήσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο κάνουν λόγο για υψηλά επίπεδα ακρίβειας τουλάχιστον για 2 - 3 μήνες ακόμα.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Ναυτεμπορική, οι αυξήσεις στην ενέργεια παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Το κόστος του φυσικού αερίου αυξήθηκε 135,7% σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο, του ηλεκτρισμού κατά 45% και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 34,1%. Οι τιμές σε καύσιμα και λιπαντικά ήταν αυξημένες κατά σχεδόν 21,7%. Πιο ακριβό κατά 19,7% αγόρασαν οι καταναλωτές το αρνί και το κατσίκι, ενώ αύξηση 17% είχαμε στο ελαιόλαδο, 14,2% στις πατάτες και 7,6% στα ζυμαρικά

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ