Μείωση 50% των απολαβών για την ειδική γονική άδεια

Έστειλες τα παιδιά σου σχολείο, όπως σου επέβαλε το υπουργείο Παιδείας ανοίγοντάς τα, με 50.000 κρούσματα; Τα έστειλες. Τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις άλλωστε;

Μείωση 50% των απολαβών για την ειδική γονική άδεια
ΠΡΟΒΟΛΗ

Είχε 31.000 κρούσματα την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους, ανάμεσα σε μαθητές και γονείς και νόσησε και δικό σου παιδί;
Συνέβη. Τι άλλο μπορούσε να γίνει;

Αναμένουμε ακόμα μεγαλύτερη διασπορά, από χθες μετράμε παραπάνω από 46.00 κρούσματα συνολικά- μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε;
Εξυπακούεται. Πως αλλιώς μπορεί να εξελιχθεί;

Χρειάζεσαι άδεια για να κάτσεις σπίτι να φροντίσεις τα παιδιά σου;
Χρειάζεσαι. Δεν είναι αυτονόητο;

Θα την πάρεις;
Αμέ, απλά οι γονικές άδειες θα είναι έως 5 ημέρες για παιδιά με κορωνοϊό και η αμοιβή σου θα περικοπεί στο 50% .

Η χθεσινή Τροπολογία του Υπ. Εργασίας: «Διατάξεις για τον κατώτατο μισθό - Διευκολύνσεις σε γονείς τέκνων νοσούντων με COVID-19» σου έχει νέα, αγαπητέ γονιέ, που θες και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

Με τροπολογία – συγκεκριμένα τροποποίηση του άρθρου 16 του Ν/ 4722/2020- που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός του δικαίου ανταγωνισμού για την ψηφιακή εποχή - Τροποποίηση του ν. 3959/2011 και ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2018 για την παροχή αρμοδιοτήτων στις αρχές ανταγωνισμού των κρατών μελών ώστε να επιβάλλουν αποτελεσματικότερα τους κανόνες και για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της εσωτερικής αγοράς» ρυθμίζονται τα ακόλουθα θέματα:

ΑΡΘΡΟ 2

 1. α. Αναμορφώνονται, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα, τα μέτρα διευκόλυνσης των γονέων εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, σε περίπτωση νόσησης από κορωνοϊό COVID-19 των τέκνων τους.
  Συγκεκριμένα, μέχρι την 15η.4.2022 δικαιούνται, για χρονικό διάστημα έως πέντε (5) ημερών:
  - να παρέχουν την εργασία τους εξ αποστάσεως, εφόσον αυτό είναι εφικτό,ή
  - να κάνουν χρήση ειδικής άδειας λόγω νόσησης των τέκνων τους από κορωνοϊό COVID-19 (επιπρόσθετα προς άλλες άδειες που αφορούν στην ασθένεια ή στη νοσηλεία τέκνων), που χορηγείται για τις τέσσερις (4) πρώτες ημέρες απουσίας, ενώ την πέμπτη (5η) ημέρα απουσίας δύνανται να κάνουν χρήση οποιασδήποτε άλλης νόμιμης άδειας.

  β. Οι εργαζόμενοι γονείς λαμβάνουν, κατά τη διάρκεια της ανωτέρω ειδικής άδειας, το 50% των αποδοχών τους, το οποίο κατά τις τρεις (3) πρώτες ημέρες καταβάλλεται από τον εργοδότη και την τέταρτη (4η) ημέρα από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).

  γ. Με υ.α. καθορίζεται η διαδικασία και ο τρόπος χορήγησης της άδειας, τα δικαιολογητικά που προσκομίζονται και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια.

Τα νούμερα του ΕΟΔΥ που έφεραν την τροπολογία

Μπορεί τα κυβερνητικά στελέχη να κάνουν λόγω για «υπό έλεγχο» κατάσταση στα σχολεία, τα στοιχεία του ΕΟΔΥ όμως, επιβεβαιώνουν την πραγματική. Από τις 10 Ιανουαρίου, ημέρα επαναλειτουργίας, έως και τις 18 Ιανουαρίου έχουν καταγραφεί 46.243 κρούσματα στις ηλικίες 0-17 ετών, ενώ το ποσοστό νόσησης αυξήθηκε από το 17,1% στο 18,2%

Σήμερα Τετάρτη 19/1/22 πάνω από 50 τμήματα παραμένουν κλειστά λόγω κορονοϊού. Τμήματα που έχουν ξεπεράσει το επικίνδυνο πρωτόκολλο του 50%+1. Ενώ τμήματα που πολλοί μαθητές τους νοσούν, παραμένουν ανοιχτά θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των υπολοίπων, χωρίς να πληρούν τον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα και λειτουργώντας ουσιαστικά σαν χώροι φύλαξης παιδιών, ώστε να εργάζονται οι γονείς. Ώσπου να κολλήσουν.

Για να το κάνουμε σαφές, κόλλησε covid το παιδί σου, στα τμήματα των 27 μαθητών με διασπορά που αγγίζει το 18,2% και με το "παρανοϊκό" πρωτόκολλο του 50+1 %; Θα τιμωρηθείς παραδειγματικά. 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ