Το ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ στον πάγο: «Στο νοσοκομείο χαμός - Ασθενοφόρα κολλούσαν στην είσοδο - Ένας νοσοκόμος έκλαιγε»

Το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» εφημέρευε χθες. Μια εφημερία που άνοιξε με 19 ράντζα σε γενικά περιστατικά και 8 διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ στις κλινικές, αφού δεν διαθέτει ΜΕΘ COVID.

Το ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ στον πάγο: «Στο νοσοκομείο χαμός - Ασθενοφόρα κολλούσαν στην είσοδο - Ένας νοσοκόμος έκλαιγε»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Τα νέα περιστατικά δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν -με ασφάλεια- το νοσοκομείο ακόμα και χθες το βράδυ αφού η εικόνα του προαυλίου του και των εξωτερικών χώρων ήταν αυτή που βλέπετε παρακάτω στις φωτογραφίες.

Τέσσερα 24ωρα μετά την επέλαση της κακοκαιρίας με το επιτυχημένο όνομα «Ελπίδα» το νοσοκομείο είναι θαμμένο στο χιόνι.

Το ίδιο και οι είσοδοι- έξοδοι του Μετρό.

Τα προβλήματα στις διακομιδές ασθενών ήταν τρομακτικά.

Η επικοινωνία μεταξύ των κτηρίων εντός του νοσοκομείου ήταν ανέφικτη.

«Τα ασθενοφόρα χθες κόλλαγαν στην είσοδο. Τα έσπρωχναν με τους ασθενείς μέσα, ώστε να μπορέσουν να μεταφερθούν εντός του νοσοκομείου. Βοηθούσε όποιος μπορούσε».

Η μαρτυρία νοσηλευτή του «Γ. Γεννηματάς» είναι συγκλονιστική. «Η Μεσογείων με μια λωρίδα ανοιχτή και εκεί πεζοί και αυτοκίνητα να προσπαθούν να προσεγγίσουν το νοσοκομείο πάνω στον πάγο». Δεν ήρθε ποτέ κανείς, από πουθενά; Δεν υπήρχε σχέδιο για τον απεγκλωβισμό του νοσοκομείου; «Όχι απλά δεν υπήρχε σχέδιο, δεν υπάρχει τίποτα. Ακόμα το νοσοκομείο δεν χει καθαριστεί».

Η κατάσταση μέσα στο νοσοκομείο ακόμα πιο τραγική. Κλινικές άνοιξαν τη γενική τους εφημερία χωρίς κρεβάτια προσωπικό άυπνο και ταλαιπωρημένο χωρίς καμιά ελπίδα, για τίποτα. Συγγενής ασθενούς που βρέθηκε χθες εκεί περιγράφει «Στο νοσοκομείο γινόταν χαμός, κόσμος πολύς. Ένας νοσοκόμος έκλαιγε. Φώναζε ότι δεν αντέχει άλλο, δύο νοσοκόμες ήταν μαζί του και του μίλαγαν».

Πέρυσι η κυβέρνηση τους χειροκροτούσε στα μπαλκόνια. Φέτος τους αφήνει θαμμένους στα χιονιά, μέρες άυπνους. Κι ο αρμόδιος υπουργός Θάνος Πλεύρης να δηλώνει: «Κατά βάση, η πρόσβαση ήταν ομαλή στα νοσοκομεία. Έχουμε δώσει πολύ μεγάλη βάση στα νοσοκομεία που εφημερεύουν σήμερα γιατί καταλαβαίνετε ότι έπρεπε να έχει πάει το προσωπικό το οποίο θα εργαζόταν για να μπορούν να εφημερεύσουν».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ