Μεγάλο εργατικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: «Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται» (εικόνες)

Μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν σήμερα (29/01) στο Σύνταγμα, εργατικά σωματεία και φορείς Πάτρας και Αττικής. Παρόντες ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μεγάλο εργατικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: «Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται» (εικόνες)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα άνοιξε με την μπάντα του Δήμου Πατρέων, ενώ στη συνέχεια μέλη του χορευτικού τμήματος του Δήμου χόρεψαν παραδοσιακή μουσική.

«Η πραγματική μομφή σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική δεν δίνεται μέσα στη Βουλή αυτήν τη στιγμή από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, δίνεται εδώ στους δρόμους του αγώνα από το λαό της Αθήνας, της Αττικής, της Πάτρας, που διεκδικούν τα αυτονόητα. Εδώ είναι το ΚΚΕ, μαζί με εκατοντάδες αγωνιστικά εργατικά σωματεία κι άλλους μαζικούς φορείς, απόντες είναι όλοι οι άλλοι για μία ακόμη φορά» δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ο λαός δεν ανέχεται άλλο τις συνέπειες μιας πολιτικής που τον καταστρέφει. Δεν μπορούμε να συνηθίσουμε τους χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία. Η ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι μονόδρομος. Χρειάζεται κατάργηση της εμπορευματοποίησης της Υγείας, να υπάρχει πρόσβαση, παροχή υπηρεσιών δωρεάν σ′ όλο το λαό. Τα λαϊκά στρώματα στενάζουν από την ακρίβεια και τον εφιάλτη των λογαριασμών στην ενέργεια», ανέφερε στην ομιλία του ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και συνέχισε: «Δεν μπορούμε να ανεχτούμε το 2022 να υπάρχουν νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα. Δεν ανεχόμαστε να έχει η πόλη μας 33.000 ανέργους, να υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να εργαστούν, να προσφέρουν, να δημιουργήσουν και ένα πανάθλιο σύστημα να τους εμποδίζει απ′ το να ’χουν δουλειά, δουλειά με δικαιώματα»

Ο κ. Πελετίδης κατήγγειλε ότι όλοι οι Δήμοι της χώρας υφίστανται «άγρια περικοπή της κρατικής χρηματοδότησής τους και με βάση τους νόμους που ψήφισαν οι κυβερνήσεις του συστήματος, ενώ υποχρεούνται να δώσουν πάνω από 5 δισ. ευρώ στους Δήμους, δίνουν 65% λιγότερα. Αυτό οδηγεί σε αδυναμία ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών σ′ όλους τους τομείς. Με την υπερπροσπάθεια της Δημοτικής αρχής και των εργαζόμενων του Δήμου, οι οποίοι έχουν στην ιεράρχηση του σχεδιασμού, πρώτα τις ανάγκες του λαού, γίνεται ένα πολύ σημαντικό έργο. Δε φτάνει όμως. Για να καταφέρουμε όσα απαιτούνται, χρειάζονται οι οικονομικοί πόροι που δικαιούμαστε και η κατάργηση του Νόμου που απαγορεύει τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Απαιτείται άμεση έναρξη της διαδικασίας πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού, μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ».

«Δε δεχόμαστε την "τιμωρία"του Δήμου μας, την «τιμωρία» των συμπολιτών μας, μέσω της δεύτερης και τρίτης φορολόγησης, για την παροχή υπηρεσιών που έχουν ήδη πληρώσει και έπρεπε να είναι αυτονόητες. Δε δεχόμαστε την επιβολή προστίμων, όπως είναι το τέλος ταφής των απορριμμάτων, για να πληρώσει άλλη μια φορά ο λαός την «πράσινη» πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων. Δε δεχόμαστε την οικονομική αφαίμαξη του Δήμων, μέσω της αύξησης των τιμών σε ρεύμα, πετρέλαιο και εφόδια για την αυτεπιστασία», τόνισε ο δήμαρχος Πατρέων.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρης Μαρμούτας, στην ομιλία του τόνισε πως «σήμερα εδώ στο κέντρο της Αθήνας είναι μαζί μας χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι της Αττικής που μαζί με τις οικογένειές τους δοκιμάστηκαν τις τελευταίες μέρες από τις ανεπάρκειες ενός κράτους που είναι εχθρικό απέναντι στον λαό, που προτεραιότητά του είναι τα κέρδη των λίγων και όχι η προστασία του λαού από φυσικά φαινόμενα και καταστροφές»  

Ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής δήλωσε: «Λίγες ώρες χιονόπτωσης ήταν αρκετές για να εμφανισθεί η γύμνια του εχθρικού για τον λαό κράτους που είναι πολύ ικανό και αποτελεσματικό όταν περιφρουρεί τα αναρίθμητα κέρδη των λίγων, αλλά ταυτόχρονα αναποτελεσματικό για να μας προστατεύσει από τις συνέπειες φυσικών φαινομένων που οδήγησαν σε αλλεπάλληλες τραγωδίες εδώ και πολλά χρόνια, σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αττική. Ακόμα και τώρα, πέντε μέρες μετά τη χιονόπτωση, το μόνο σχέδιο που έχουν είναι να περιμένουν να βρέξει για να λιώσουν τα χιόνια. Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των δημάρχων είναι για τα σκουπίδια. Ας μας απαντήσουν, πού ήταν την ώρα που χιόνιζε όλοι αυτοί οι εργολάβοι που υπογράφουν μαζί τους σωρηδόν συμβάσεις;».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ