Καταγγελία - ΣΟΚ αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη: «Απόστρατοι αστυνομικοί αναλαμβάνουν θέσεις σε ΠΑΕ» (video)

Καταγγελία που σοκάρει από εν ενεργεία αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας, που μίλησε ανώνυμα στο ράδιο Metropolis της Θεσσαλονίκη.

Καταγγελία - ΣΟΚ αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη: «Απόστρατοι αστυνομικοί αναλαμβάνουν θέσεις σε ΠΑΕ» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Είμαι σίγουρος ότι τους ξέρετε. Ξέρετε ποιοι είναι, τους γνωρίζετε. Γιατί δεν καταφέρνετε να τους ξεδοντιάσετε μέχρι τον τελευταίο; Γιατί δεν κάνετε αυτό που πρέπει;», ρώτησε ο δημοσιογράφος τον αστυνομικό

Η απάντηση του αστυνομικού της υποδιεύθυνσης αστυνομικής βίας, είναι απλά σοκαριστική και με λίγα λόγια ισχυρίστηκε πως οι ανώτεροί του δίνουν εντολές να μην ασχοληθούν καθώς «όταν σταματήσουν να εργάζονται στο σώμα, αναλαμβάνουν θέσεις στις ΠΑΕ ... δεν έχουμε εντολή να αντιδράσουμε».

Οι δηλώσεις του αστυνομικού:

«Είναι οι εντολές που δεχόμαστε από τους ανωτέρω, γιατί όταν σταματήσουν να εργάζονται στο σώμα, αναλαμβάνουν θέσεις στις ΠΑΕ και είμαι απόλυτος σε αυτό που λέω και μου έχει τύχει πολλές φορές σαν περιστατικό. Μου είχε πει ένας ανώτερός μου ότι αν συνεχίσουμε, θα βρεθούμε και οι δύο στο Σουφλί. Μαζί με τα νερά, είχαμε βρει καπνογόνα αλλά και πιστόλια ευθείας βολής, ήμουν παρών στο περιστατικό και είχα ακολουθήσει την ομάδα στα αποδυτήρια γιατί είχα δεχτεί την εν λόγω εντολή. Εκείνη την ώρα ήρθαν τρεις οργανωμένοι φίλοι της ομάδας και πήραν τα σακίδια από τα αποδυτήρια, ενώ εμείς δεν είχαμε καμία εντολή για να αντιδράσουμε», τόνισε ο αστυνομικός του τμηματος αθλητικής βίας.

«Είναι πολλά τα συμφέροντα που παίζονται, ακόμα και αν θυμάστε, όταν ανέλαβε ο κ. Σαββίδης τον ΠΑΟΚ, πήρε έναν απόστρατο στην ομάδα. Το ίδιο συμβαίνει και σε ομάδες μπάσκετ και σε άλλες ομάδες. Αλλά να ρωτήσω, τους γονείς του φερόμενου δολοφόνου τους συνέλαβαν οι αρχές; Γιατί όλα ξεκινάνε από το σπίτι, γιατί αυτός ο 23χρονος μπορεί να μην είχε την πρόθεση να σκοτώσει, αλλά κάτι έχει γίνει στο παρελθόν στο σπίτι του που τον έκανε τόσο βίαιο και τον εξώθησε στο να ασκήσει τόσο έντονη βία» συνέχισε ο αστυνομικός για να καταλήξει: «Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου περιστατικό που αστυνομικοί έχουν εισχωρήσει σε συνδέσμους. Για εμένα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος της Θάτσερ. Όταν πάω για υπηρεσία, φοβάμαι μην μου έρθει κανένα τούβλο και πρέπει να κλείσουν τα γήπεδα, χθες», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ