Συγκλονιστική κραυγή αγωνίας εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟ: Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση και φωτογραφία, εργαζόμενη στο Αττικό νοσοκομείο, αποδεικνύει την κάτι παραπάνω από τραγική κατάσταση που βιώνουν υγειονομικοί, ασθενείς και οι συγγενείς τους στο υπό συνεχή κατάρρευση και παρατημένο από την κυβέρνηση ΕΣΥ.

Συγκλονιστική κραυγή αγωνίας εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟ: Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Οι συνθήκες νοσηλείας στο Αττικό Νοσοκομείο ειναι ως επί το πλείστον δύσκολες λόγω όλων των παραπάνω, αλλά δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο η σημερινή κατάσταση», περιγράφει με ανάρτησή της στο Facebook εργαζόμενη στο νοσοκομείο Αττικό.

Την ανάρτηση συνοδεύει και φωτογραφία που δείχνει το «πρώην σαλόνι ανάπαυσης ασθενών και συνόδων με πέντε ασθενείς πάνω σε ράντζα στοιβαγμένα το ένα συν 2 συνοδοί για τους μη αυτοεξυπηρετουμενους. Γιατί προφανώς δεν φτάνουν ούτε οι νοσηλευτές, ούτε οι γιατροί, ούτε οι κλίνες σε αυτό το νοσοκομείο», συμπληρώνει.

Εικόνες εγκατάλειψης από το κράτος που έχουν κάνει ακόμα και τους εξαντλημένους από την υπερπροσπάθεια υγειονομικούς εργαζόμενους, να ντρέπονται που δουλεύουν εκεί. «Όχι για εμάς ή για τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά για την τελικά παρεχόμενη ποιότητα φροντίδας υγείας που φτάνει στον ασθενή».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Σημερα στο Αττικό Νοσοκομείο κατά τη διάρκεια των πρωινων αιμοληψιων ακούστηκε μία συνάδελφος να λεει «ντρέπομαι που δουλεύω σε αυτό το νοσοκομείο». «Κι εγώ» είπε ο διπλανος μου.

Πηγαίνοντας στο θάλαμο νοσηλείας του δικού μου ασθενούς πέρασα από το πρώην σαλόνι ανάπαυσης ασθενών και συνόδων.
Είναι ο χώρος της φωτογραφίας.
5 ασθενεις έκθετοι σε όλους μας πάνω σε ραντζα στοιβαγμένα το ένα δίπλα στο άλλο, συν 2 συνοδοί για τους μη αυτοεξυπηρετουμενους.
Γιατί προφανώς δεν φτάνουν ούτε οι νοσηλευτές, ούτε οι γιατροί, ούτε οι κλίνες σε αυτό το νοσοκομείο
.
Οι συνθήκες νοσηλείας στο Αττικό Νοσοκομείο ειναι ως επί το πλείστον δύσκολες λόγω όλων των παραπάνω, αλλά δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο η σημερινή κατάσταση.

Και φτάσαμε να ντρεπόμαστε εμείς που δουλεύουμε εκεί. Όχι για εμάς ή για τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά για την τελικά παρεχόμενη ποιότητα φροντίδας υγείας που φτάνει στον ασθενή.

Για το νοσοκομείο αυτό πρέπει να δοθεί μια λύση. Αλλά πρώτα πρέπει να πάψουν οι ιθύνοντες να εθελοτυφλουν και να αναγνωρισουν ότι υπάρχει πρόβλημα. Έπειτα να θελήσουν να το λύσουν. Και μόλις τέλος, να το λύσουν. 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ